Aantal afgesloten mobiele abonnementen stagneert in Europa sinds 2012


Aantal afgesloten mobiele abonnementen stagneert in West-Europa sinds 2012

Utrecht, 20160914 -- In het eerste financiële kwartaal (Q1) van 2016 hebben 63 miljoen mensen wereldwijd een nieuw mobiel abonnement afgesloten. Dat klinkt als een hoog aantal, maar in vergelijking met 2015 is het slechts een groei van rond de 3%.

Er zijn verschillende landen en groepen landen waarin het aantal nieuwe mobiele abonnementen razendsnel stijgt, bijvoorbeeld in India waar in Q1 van 2016 al 21 miljoen zijn afgesloten. Opvallend is dat in West-Europa het allerlaagste aantal nieuwe abonnementen ter wereld is afgesloten, namelijk 1 miljoen. Goedkoopstesimonly.net zocht uit waarom dit aantal in West-Europa zo laag ligt.

West-Europa heeft het laagste percentage groei in mobiele abonnementen van de hele wereld. Er is sinds 2012 geen concrete groei meer te zien, het aantal verkochte mobiele abonnementen stagneert. Maar waarom lopen de cijfers in West-Europa niet op? West-Europa en Noord-Amerika zijn volwassen markten, dat wil zeggen dat het grootste gros van de mensen er al een mobiel abonnement heeft. In landen als China is meer groei te zien omdat meer mensen daar recentelijk pas de mogelijkheid krijgen een mobiel plus abonnement aan te schaffen. Wanneer in China de markt gesatureerd raakt zal daar ook het aantal nieuwe abonnementen per jaar dalen. Dit is voor een deel al te zien, waar in China in 2012 nog 38 miljoen mobiele abonnementen werden aangeschaft waren dat er in 2015 nog maar 7 miljoen. De markt in Europa was een van de eersten die draadloze technologieën heeft aangenomen, wat heeft geresulteerd in de hoge dekking van mobielgebruikers en weinig nieuwe abonnementen in de afgelopen jaren. De kleine stijging in mobiele abonnementen die wel te zien is, is voor een groot deel het resultaat van mensen die per persoon meerde abonnementen afsluiten. Bijvoorbeeld voor een tablet of extra telefoon. Er is wel een aanzienlijke stijging in vraag naar meer en beter mobiel internet. In 2015 was 75% van alle verkochte telefoons wereldwijd al een smartphone, en er wordt geschat dat dit aantal in West-Europa nog veel hoger ligt. Er wordt ook verwacht dat het maandelijks gebruik van data zal groeien van 1.9 GB in 2015 naar wel 18 GB in 2021, natuurlijk vanwege de enorme groei in het gebruik van smart devices zoals deze smartphones en tablets. Dus ook al stagneert het aantal mobiele abonnementen, de vraag naar meer en beter internet (zoals 4G verbindingen) voor mobiele apparaten wordt steeds hoger.

https://www.goedkoopstesimonly.net/aantal-afgesloten-mobiele-abonnementen-stagneert/