Vicepremier Asscher bezoekt Canada

Nieuwsbericht | 14-09-2016 | 10:33

Vicepremier Lodewijk Asscher brengt 14 tot en met 16 september 2016 een bezoek aan Canada. Op uitnodiging van de Canadese premier Justin Trudeau spreekt hij op Global Progress 2016, een bijeenkomst van progressieve leiders uit de hele wereld.

Op Global Progress 2016 staan actuele politieke vraagstukken centraal zoals de vluchtelingencrisis, duurzame groei, globalisering, innovatie en digitale democratie.

Asscher wil op het Global Progress 2016 samen met de andere leiders werken aan een progressieve toekomstagenda vol nieuwe ideeen. "Met alleen oude begrippen als solidariteit, tolerantie en vrijhandel heb je nog geen krachtig antwoord op de belangrijkste en uitdagende vragen van morgen."

In Montreal zijn naast politici (de Italiaanse premier Matteo Renzi, de Duitse vice-bondskanselier Sigmar Gabriel en de Amerikaanse minister van sociale zaken Thomas Perez) ook de burgemeesters Bill de Blasio van New York en Sadiq Kahn van Londen aanwezig. Daarnaast zijn topmensen uit het bedrijfsleven, zoals mede-oprichter Reid Hoffman van LinkedIn, van de partij.

Tenslotte spreekt Asscher in Montreal ook een-op-een met de Canadese premier Justin Trudeau. Tijdens de conferentie praat hij met collega ministers over diverse actuele onderwerpen.