Politie onderzoekt plofkraak, getuigen gezocht


Politie onderzoekt plofkraak, getuigen gezocht

Laatste update:
15-09-2016 | 12:01

Putten - Woensdagavond 14 september hebben onbekenden rond 23.45 uur een plofkraak gepleegd bij de Albert Heijn aan de Voorthuizerstraat in Putten. Doelwit was de geldautomaat in de supermarkt. Deze is opgeblazen, het is nog niet bekend of het gelukt is geld buit te maken.

De politie werd gebeld over een verdachte auto en personen in de buurt van de AH aan de Voorthuizerstraat. Kort daarna hoorden getuigen een harde knal. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse en heeft het gebied ruim afgezet in een poging de auto nog te treffen. Helaas is dit
niet gelukt. Er is nog uitgebreid gezocht naar de daders, ook een politiehelikopter is hierbij ingezet, maar tevergeefs.

Bij de supermarkt bleken de daders een deur te hebben geforceerd en daarna geprobeerd te hebben de pinautomaat op te blazen.

Een deskundige van de politie kwam ter plaatse om te beoordelen of de kust veilig was en er niet iets explosiefs achter gebleven was. Toen dat niet het geval bleek, kon het sporenonderzoek van start gaan.

Bij de plofkraak waren vermoedelijk meerdere daders betrokken. Zij reden in een donkere Audi, station model. Na de kraak reden de verdachten weg via de Harderwijkerstraat.

Contact gezocht met bestuurder

Op de Harderwijkerstraat zouden de daders rond middernacht, ter hoogte van De Stroud, hard hebben moeten remmen voor een auto. De politie wil heel graag in contact komen met de bestuurder van deze auto.

Getuigen gezocht

Ook zoekt de politie contact met iedereen die iets gezien heeft van de plofkraak of denkt wellicht de auto van de daders gezien te hebben. Als er ondernemers zijn in de omgeving die denken de auto van de daders of beveiligingsbeelden vastgelegd te hebben hoort de politie het ook graag.

U kunt de politie bellen via 0900-8844.2016456171