Snelle aanhouding na overval


Snelle aanhouding na overval

Laatste update:
16-09-2016 | 11:32

Capelle aan den IJssel - Vrijdagochtend, om ongeveer 04.15 uur is een maaltijdbezorger overvallen aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel. Drie verdachten werden kort daarna aangehouden.

De bezorger was onderweg om een maaltijd te bezorgen toen hij plotseling werd overvallen door drie mannen. Zij hadden een vuurwapen bij zich, waar zij het slachtoffer mee bedreigden. Hij moest persoonlijke bezittingen en de maaltijden afstaan. Daarna gingen de daders er vandoor.

Politie agenten die een onderzoek instelden, zagen op de Purmerhoek mannen staan die aan het signalement voldeden. Toen die de agenten zagen, gingen zij er vandoor. Na een korte achtervolging over onder andere balkons konden de verdachten worden gepakt.

De drie, 19- en 23 jaar oud werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Bij het onderzoek dat daarna in de woning werd ingesteld werden diverse goederen in beslag genomen en buiten de woning werd korte tijd later een vuurwapen gevonden. Ook dat werd in beslag genomen.