Snelheidsduivel mag auto en rijbewijs inleveren


Snelheidsduivel mag auto en rijbewijs inleveren

Laatste update:
16-09-2016 | 16:05

Rotterdam - Een man die zaterdagnacht 260 km per uur over de snelweg reed, mocht die nacht zijn rijbewijs al inleveren. Na overleg met het openbaar ministerie gaat tot de zitting ook de auto niet terug naar de eigenaar, zo besloot het openbaar ministerie van justitie vrijdag.

Zaterdag 11 september rond 1.00 uur 's nachts hielden agenten een snelheidscontrole op de A15 in Rotterdam. Niet voor niks, want een prijzige BMW M3 kwam met 260 kilometer per uur voorbij scheuren op een stuk waar 100 de maximale snelheid is.

Op zich al onverantwoord, maar na een stopteken in Hoogvliet zagen de agenten dat ook de achterbanden flink versleten waren. Bovendien zaten de gordels niet goed.De 27-jarige bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren. Niet voor het eerst en nog zittend in een proeftijd. De auto was van de bijrijdster en werd in beslag genomen. Vrijdag besloot het openbaar ministerie dat de auto niet teruggaat voordat de zitting is geweest.Agenten twijfelen daarnaast aan de geschiktheid van de man om een voertuig te besturen. Ze informeren door middel van een zogenaamde `mededeling` de divisie Rijgeschiktheid van het CBR, die verder actie onderneemt. Op grond van de mededeling en de geconstateerde feiten kan het CBR besluiten
dat de man een cursus moet volgen of zich moet laten onderzoeken..