ChristenUnie-SGP pleit voor metrolijn naar Rotterdam The Hague Airport

Persbericht - 16 september 2016

ChristenUnie-SGP pleit voor metrolijn naar Rotterdam The Hague Airport

Door het overweldigende succes van metrolijn E naar Den Haag moet er een extra keerpunt komen voor metro’s ten noorden van Rotterdam. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voert momenteel een locatieonderzoek uit. ChristenUnie-SGP burgerraadslid Mark de Boer wil dat dit moment wordt aangegrepen om een aftakking te maken van metrolijn E naar Rotterdam The Hague Airport. De Boer heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het Rotterdamse stadsbestuur.

Sinds de opening van metrolijn E tussen Slinge en Den Haag Centraal in 2006 is het aantal reizigers fors toegenomen. De reizigersprognose voor 2020 werd al in 2014 gehaald. Inmiddels maken dagelijks bijna 40.000 reizigers gebruik van de metrolijn met overvolle voertuigen in de spits als gevolg. De RET kocht vorig jaar al zes nieuwe metrovoertuigen om de capaciteit op de E-lijn nog verder te verhogen.

Extra capaciteit op het spoor

Om al die extra metrovoertuigen in goede banen te leiden is er ook extra ruimte op het spoor nodig. De MRDH voert daarom een locatieonderzoek uit voor een nieuw keerspoor ten noorden van Rotterdam. Hierdoor kunnen voertuigen van metrolijn D – die nu nog Rotterdam Centraal als eindpunt hebben – een stuk doorrijden over het drukste deel van metrolijn E.

ChristenUnie-SGP burgerraadslid Mark de Boer wil dat het Rotterdamse stadsbestuur dit moment aangrijpt om samen met de MRDH de haalbaarheid te onderzoeken van een aftakking van metrolijn E naar Rotterdam The Hague Airport: “Dan kan niet alleen de capaciteit van het metronet omhoog op de plek waar de nood het hoogst is, ook krijgt onze regionale luchthaven dan eindelijk een hoogwaardige OV-verbinding met het centrum van Rotterdam.”