4G voor thuis als alternatief voor vaste internetverbinding


LEIDEN, 20160916 -- Hoewel het gebied waar een goede infrastructuur voor vaste internetverbinding door de jaren heen sterk is verbeterd kan nog lang niet iedereen beschikken over een stabiele en/ of snelle internetverbinding. Niet iedere internetprovider kan haar diensten overal leveren en wanneer een huishouden zich in een buitengebied bevindt dan is een adequate internetverbinding soms helemaal niet beschikbaar. Om in dit gat te voorzien is T-Mobile al enige tijd aan het testen met een nieuwe dienst: 4G internet voor thuis. Deze internetverbinding kan er voor zorgen dat huishoudens snelheden tot 150 MB per seconde kunnen halen, ook in het buitengebied.

Na testperiode in oktober beschikbaar voor iedereen
T-Mobile heeft reeds uitgebreid getest en zijn tevreden met de resultaten. In oktober zal zij haar 4g voor thuis beschikbaar gaan stellen voor de consument. “Met de voordelen die deze dienst met zich meebrengt wordt T-Mobile een geduchte concurrent voor de gevestigde orde, zoals KPN, Ziggo en Tele2. Echter hoeft er niet gevreesd te worden”, dat stelt internetvergelijker Aanbiedercheck.nl. De prijs voor het abonnement is nog niet bevestigd, maar lijkt een stuk hoger dan de vaste hogesnelheidsabonnementen van haar concurrent. Dat T-Mobile met een unieke dienstverlening komt is duidelijk. De voordelen zijn groot, zoals:

  • Overal een stabiele en snelle internetverbinding, alsook in de buitengebieden
  • Onbeperkt internet tussen 0.00 en 6.00 uur
  • Internetdownloadsnelheden tot 150 MB per seconde
  • Gratis en vrijblijvend één maand uitproberen, hierna opzegbaar
  • Datagebruik is naar boven/ beneden bij te stellen
Slechts weinig huishoudens ontevreden over dekking internet
Uit onderzoek blijft dat maar 15% van de huishoudens ontevreden is over het internet binnenshuis. Slechts een derde is zeer ontevreden. De massa zal T-Mobile er waarschijnlijk niet mee kunnen bereiken, maar de dienst zal wel een uitkomst kunnen zijn voor deze minderheid. Zoals het er nu naar uitziet zal de dienst in 3 verschillende databundels worden aangeboden:

  • Bundel S: 25 GB voor € 29,95 per maand (‘s nachts gratis internet niet mogelijk)
  • Bundel M: 100 GB voor € 59 per maand
  • Bundel L: 200 GB voor € 89 per maand
Bij ieder pakket is de eenmalige aanschaf van een 4g-router á € 99,95 nog niet inbegrepen.

Doordat de kosten relatief erg hoog zijn zullen is deze dienstverlening waarschijnlijk voor een kleine groep huishoudens interessant. De komende maanden zal duidelijk worden of de nieuwe dienst van T-Mobile succesvol is gebleken.

4G voor thuis als alternatief voor vaste internetverbinding
Hoewel het gebied waar een goede infrastructuur voor vaste internetverbinding door de jaren heen sterk is verbeterd kan nog lang niet iedereen beschikken over een stabiele en/ of snelle internetverbinding met snelheden boven 30 MB per seconde. Niet iedere internetprovider kan haar diensten overal leveren en wanneer een huishouden zich in een buitengebied bevindt dan is een adequate internetverbinding soms helemaal niet beschikbaar. Om in dit gat te voorzien is T-Mobile al enige tijd aan het testen met een nieuwe dienst: 4G internet voor thuis. Deze internetverbinding kan er voor zorgen dat huishoudens snelheden tot 150 MB per seconde kunnen halen, ook in het buitengebied.

[4G voor thuis als alternatief voor vaste internetverbinding]