Poging plofkraak, politie zoekt getuigen


Poging plofkraak, politie zoekt getuigen

Laatste update:
17-09-2016 | 11:34

Nijmegen - Zaterdagochtend 17 september hebben onbekenden geprobeerd een pinautomaat op te blazen bij het winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen. De kraak is niet gelukt, de daders zijn zonder buit vertrokken.

Er kwam rond 05.20 uur een melding bij de politie binnen over de poging plofkraak, vermoedelijk was sprake van twee daders. Bij aankomst van de politie bleken de daders al vertrokken. Aan de andere kant van het gebouw waar de pinautomaat inzit werd een scooter en een tas met spullen die bij de
poging kraak gebruikt zijn aangetroffen. In die tas werd een explosief aangetroffen, waarvoor de EODD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) ter plaatse kwam. Het explosief is door de EODD afgevoerd. Er is door de politie nog gezocht naar de daders, maar deze zijn niet gevonden.

De pinautomaat liep wel schade op, maar er is geen geld buitgemaakt. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.

Heeft u iets gezien van de poging plofkraak of denkt u de daders wellicht daarvoor of daarna gezien te hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.



2016460341