Exclusief optreden Asaf Avidan op Nacht van de Poëzie

PERSBERICHT - 7 september 2016, Utrecht

Exclusief optreden Asaf Avidan op Nacht van de Poëzie

17 september 2016 | TivoliVredenburg, Utrecht

De Israëlische singer-songwriter Asaf Avidan treedt 17 september op tijdens de 34ste Nacht van de Poëzie in Utrecht. Twintig miljoen keer werd zijn wereldhit ‘Reckoning song (One Day)’ op YouTube beluisterd. De clubremix zelfs 182 miljoen keer! Avidan komt exclusief voor de Nacht van de Poëzie naar Nederland voordat hij start met zijn Europese tour. Andere entr'actes die het stokje enkele malen van de dichters overnemen zijn Tim Welvaars die een ode brengt aan Toots Thielemans, Cubaanse salsa door Son del Nene, de Spaanse Tuna Aparejadores de Granada en de Vlaamse band Bazart.

Meer informatie en kaartverkoop: www.nachtvandepoezie.nl

Muzikale openhartoperatie

Zijn rauwe, hypnotiserende stem, die ergens zweeft tussen Janis Joplin, Robert Plant en Jeff Buckley, maakt van Asaf Avidan een unicum in de huidige folk/rock scene. Sinds de remix van 'Reckoning Song' wekenlang de internationale hitlijsten domineerde, verschenen meerdere albums en tourde Avidan de hele wereld over met zijn indrukwekkende solo-performance. Het ene instrument na het andere loopt hij tot één grote hypnotiserende combinatie van folk, jazz, bluesrock en elektronische invloeden: een muzikale openhartoperatie waarin Avidan zijn ziel en zaligheid blootlegt.

Asaf Avidan // Reckoning Song (One Day)

Asaf Avidan - 'Reckoning Song (One Day)' (live)

Ook net bevestigd:

Grote Zaal in Spaanse kleuren

De traditie van de Spaanse Tuna's gaat terug tot in de vroege middeleeuwen: studenten trokken van leermeester tot leermeester en maakten muziek in ruil voor eten en een dak boven hun hoofd. Nog altijd hebben vrijwel alle Spaanse universiteiten één of meerdere Tuna-groepen en met grote regelmaat 'strijden' ze tijdens speciale festivals tegen elkaar in traditionele kleding met vlaggen, capes en linten. Dit kleurrijke spektakel strijkt in september neer in Eindhoven. Tijdens de Nacht van de Poëzie reizen de Tuna Aparejadores de Granada nog iets verder door en hullen de Grote Zaal van TivoliVredenburg voor even in Spaanse kleuren.

Geheim

De poëzievoordrachten worden dit jaar verzorgd door Hans Dorrestijn, Anna Enquist, Astrid H. Roemer, Roos Rebergen, Marlene van Niekerk en vele andere Nederlandstalige dichters. De volgorde waarin de dichters en entr’actes tijdens de Nacht van de Poëzie het toneel betreden, blijft traditiegetrouw geheim.

34ste Nacht van de Poëzie

zaterdag 17 september 2016

20.00 - ±03.00 uur | TivoliVredenburg, Utrecht

€10 - €29,50 (incl. Nachtbundel 2016 met veelal ongepubliceerde gedichten van de optredende dichters) www.nachtvandepoezie.nl

De Nacht van de Poëzie is een productie van Het Literatuurhuis i.s.m. TivoliVredenburg.