Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt


25-jarig jubileum

GROESBEEK, 20160906 -- Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar viert dit festival zijn 25-jarig jubileum. Het Bevrijdingsfestival met de kleurrijke kindervrijmarkt rondom de koepel van het museum is de gehele dag doorlopend van 10.30-16.30 uur. De entree is €3,- per persoon (incl. museum, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar gratis. De Museumkaart is geldig.

U kunt tijdens het festival genieten van verschillende soorten live muziek, die verzorgd zal worden door de Delftse Big Band Let’s Swing, The Batavorum Pipes & Drums, The Sunshine Soldiers en doedelzakspeler Albert van Spierenburg. Bovendien worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een show van radiografisch bestuurbare militaire modelvoertuigen, een static show van historische voertuigen, een radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2, 2e hands boekenverkoop, living statues en speciaal voor de kinderen Clown Kiko. Tevens is er een bezoek van de 82e Airborne Division en wordt het verleden tot leven gebracht door Evacuatiegroep Betuwe en de Poolse re-enactmentgroep ‘Jack of Diamonds’.

[Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek]


Daarnaast vertrekken er vanaf het Bevrijdingsmuseum om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur battlefieldtours in historische legervoertuigen van de LiberationTour. Deze tours duren 1,5 uur en kosten €17,50 per persoon (dit is inclusief museumbezoek, festiviteiten en parkeren). De Museumkaart is niet geldig. Reserveren voor deze battlefieldtours is noodzakelijk.

De Euregio Vrijheidswandeling vindt ook op 18 september plaats. Bij dit jaarlijks terugkerende wandelevenement wordt de nadruk gelegd op het wandelen in vrijheid en het beleven van de vrijheid, democratie en mensenrechten. De vrijheidswandeling heeft een doortocht door het Bevrijdingsmuseum en alle deelnemende wandelaars hebben dan ook gratis entree. Kijk voor meer informatie op www.wandeleninvrijheid.nl.

Ten slotte kunnen bezoekers gebruik maken van de gratis pendeldienst van het ‘wijntreintje’ van en naar het centrum van Groesbeek waar ook van alles te doen is, waaronder de ‘Doe! Markt’ op het dorpsplein.  

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 18 september 2016. Doorlopend van 10.30 uur t/m 16.30 uur.

Entree: €3,- per persoon (incl. museum, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar gratis. Museumkaart geldig.

Reserveren en informatie: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding, Website: www.bevrijdingsmuseum.nl