Drie aanhoudingen en een vuurwapen na achtervolging


Drie aanhoudingen en een vuurwapen na achtervolging

Laatste update:
19-09-2016 | 23:26

Spijkenisse - Agenten hielden vanavond twee mannen en een vrouw aan na een achtervolging die begon op de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid en eindigde in Spijkenisse. Er werd ook een vuurwapen gevonden.

Agent fotografeert kenteken auto met MEOS app Agent fotografeert kenteken auto met MEOS app

Politieagenten wilden maandagavond rond 20.30 uur een auto controleren op de Oldegaarde, maar de bestuurder dacht daar blijkbaar anders over. Toen de agenten uitstapten en op het voertuig afliepen, ging de auto er vandoor. Er ontstond een achtervolging van de Oldegaarde over de A15, via
Hoogvliet en de Botlektunnel naar Spijkenisse. Tijdens de rit ramde het vluchtende voertuig meerdere auto's.

Vanuit de helikopter werd de auto gevolgd, en ook meerdere politieauto's volgden de snelheidsduivel. Op de Carmenstraat stopte de auto en stapten de inzittenden uit en zetten het op een lopen.

Op de Toscastraat konden agenten een man (18 jr, uit Rotterdam) en een vrouw (37 jr, uit Rotterdam) aanhouden, en op de Zeisvoorde werd nog een man (31 jr, uit Spijkenisse) in de boeien geslagen.

Ze zitten alle drie vast.


De heli had gezien dat er een tas uit de auto werd gegooid op de Baljuwlaan. De tas is gevonden en er bleek een vuurwapen in te zitten. Het wapen is in beslag genomen.