Aanhouding in onderzoek naar schietincident


Aanhouding in onderzoek naar schietincident

Laatste update:
20-09-2016 | 08:52

Roermond - Een 20-jarige man uit Roermond is vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Nassaustraat met de kruising van de Koningin Regentesselaan begin september.

Naar aanleiding van rechercheonderzoek zijn politiemedewerkers dinsdagochtend op een aantal locaties in de gemeente Roermond gestart met doorzoekingen in panden. Daarbij is de verdachte die vermoedelijk tijdens het incident een aantal keren heeft geschoten aangehouden. De man probeerde in
eerste instantie de woning nog te ontvluchten, maar werd snel door agenten aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


Getuigenoproep

Getuigen die informatie hebben die mogelijk een bijdrage kan leveren in het onderzoek worden verzocht zich bij de politie te melden. Dit kan via 0900 - 88 44 of indien gewenst anoniem via 0800-7000.

Schietincident

Op vrijdag 2 september tussen 18.00 en 18.15 uur werd een personenauto met drie inzittenden op de kruising beschoten. De verdachte stapte vervolgens in een auto met vermoedelijk Duitse kentekenplaten en ging er vandoor. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft direct na de melding de
omgeving afgezet voor technisch onderzoek naar het incident. Daarnaast is er in het eerste weekend van september een buurtonderzoek in gesteld en werden getuigen via de (sociale) media opgeroepen zich te melden bij de politie.