ORBCOMM ontvangt GAMP 5-certificering voor de Europese markt voor temperatuurregistratieapparatuur en koelketenbewakingssysteem

ROCHELLE PARK, N.J.-(BUSINESS WIRE)- ORBCOMM Inc. (Nasdaq:ORBC), een internationale leverancier van Machine-to-Machine (M) en Internet of Things (IoT) oplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf officiele Good Automated Manufacturing Practice-certificering (GAMP ^(R) 5) heeft ontvangen van het European Institute for Pharma Logistics (EIPL) voor de productlijn van temperatuurregistratiesystemen en koelketenbewakingssystemen die worden aangeboden onder de merknaam Euroscan. De GAMP 5-richtlijnen worden gepubliceerd door de International Society for Pharmaceutical Engineering (ISPE) en bieden een flexibele, op risico-evaluatie gebaseerde benadering voor het vaststellen en implementeren van kwaliteitsprocedures, met inbegrip van geautomatiseerde systemen die aan de normen voldoen, die de Good Distribution Practices (GDP) van farmaceutische producten voor menselijk gebruik ondersteunen.

Na een grondige controle door het EIPL en diverse klanten uit de farmaceutische sector, is vastgesteld dat de processen, procedures en documentatie van bepaaldetemperatuurregistratiesystemen, modules en oplossingen voor koelketenbewaking van ORBCOMM voldoen aan de GAMP 5-richtlijnen voor de Europese markt. Deze goedkeuring bevestigt dat deze koelketenbewakingssystemen van ORBCOMM een betrouwbare en kostefficiente keuze zijn voor klanten die behoefte hebben aan volledige traceerbaarheid van hun operationele activiteiten, rapportage van opslagomstandigheden, met inbegrip van afwijkingen in temperatuurinstellingen, en bescherming van de kwaliteit en integriteit van hun gekoelde producten binnen de volledige Europese leveringsketen.

"De GAMP5-goedkeuring is een belangrijke mijlpaal voor ORBCOMM en een indicatie van de hoogwaardigheid, integriteit en betrouwbaarheid van onze producten, en waarborgt dat onze klanten uit de farmaceutische sector in Europa erop kunnen vertrouwen dat ze volledig voldoen aan de voorschriften voor koelketens," aldus Christian Allred, Senior Vice President van Global Sales bij ORBCOMM. "Door gebruik te maken van onze temperatuurregistratiesystemen van het merk Euroscan en toepassingen voor webrapportage, kunnen klanten hun koelketenactiviteiten van begin tot eind verbeteren en totale zekerheid verkrijgen van een ononderbroken koelketen van de locatie van oorsprong van een product helemaal tot aan de locatie van de eindklant."

Het certificaat van goedkeuring door het EIPL van ORBCOMM is op verzoek verkrijgbaar door contact op te nemen met (info@euroscangroup.com).

Voor meer informatie over de temperatuurregistratiesystemen en koelketenoplossingen voor de Europese markt, kunt u ons bezoeken tijdens de 66 ^e IAA Commercial Vehicles-beurs in hal H27, stand D23 op 22-29 september op het beursterrein van de Deutsche Messe in Hannover, Duitsland.

Over ORBCOMM Inc.

ORBCOMM Inc. (Nasdaq: ORBC) is een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen voor Machine-to-Machine (M2M) communicatie en het enige commerciele satellietnetwerk dat volledig is gericht op M2M. De unieke combinatie van wereldwijde connectiviteit via satelliet, gsm en dual-mode netwerken, hardware, toepassingen voor webrapportage en software van ORBCOMM vormt het meest volledige dienstenaanbod binnen de M2M-sector. Onze oplossingen zijn ontworpen voor het op afstand volgen, bewaken en beheren van vaste en mobiele bedrijfsmiddelen in belangrijke verticale markten, zoals transport en distributie, zware apparatuur, industriele vaste bedrijfsmiddelen, olie en gas, zeevaart, mijnbouw en overheid.

ORBCOMM heeft bijna 20 jaar innovatie en expertise op haar naam staan en beschikt over meer dan 1,6 miljoen abonnees met een gevarieerd klantenbestand, met vooraanstaande OEM's als Caterpillar Inc., Doosan Infracore America, Hitachi Construction Machinery Co., Ltd., John Deere, Komatsu Ltd. en Volvo Construction Equipment, alsmede klanten die end-to-end oplossingen bieden, zoals C&S Wholesale, Canadian National Railways, CR England, Hub Group, KLLM Transport Services, Marten Transport, Swift Transportation, Target, Tropicana, Tyson Foods, Walmart en Werner Enterprises. Zie www.orbcomm.com voor meer informatie.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (`forward-looking statements') in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze uitspaken met betrekking tot de toekomst hebben in het algemeen betrekking op onze plannen, doelstellingen en verwachtingen omtrent toekomstige gebeurtenissen. Hiertoe behoren uitspraken over onze verwachtingen, overtuigingen, plannen, doelstellingen, intenties, aannamen en andere uitspraken die geen betrekking hebben op historische feiten. Aan dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst, waaronder uitspraken met betrekking tot de verwachtingen van het Bedrijf, zijn bekende en onbekende risico's en onzekerheden verbonden, waarop het Bedrijf in veel gevallen geen invloed kan uitoefenen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke resultaten en prestaties van het Bedrijf of de sector wezenlijk afwijken van de resultaten en prestaties die worden voorgesteld, verwacht of geimpliceerd door de uitspraken met betrekking tot de toekomst. Daarnaast dient specifiek rekening te worden gehouden met de diverse factoren die worden beschreven in deel I, artikel 1A. "Risk Factors", deel II, artikel 7. "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations" en elders in het jaarrapport op formulier 10-K voor het jaar eindigende op donderdag 31 december 2015, en andere documenten ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Het Bedrijf neemt niet de verplichting op zich uitspraken met betrekking tot de toekomst of waarschuwingsfactoren publiekelijk te herzien, uitgezonderd waar dit wettelijk verplicht is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160920005717/nl/

Contacts

Contactpersonen ORBCOMM:

Voor beleggers:

Michelle Ferris, 703-433-6516

Director van Corporate Communications

(ferris.michelle@orbcomm.com)

of

Voor handelsmedia:

Sue Rutherford, 613-254-5269

VP van Marketing

(rutherford.sue@orbcomm.com)