Omleiding Kanaalpad Eefde ten behoeve van bomenkap 2e sluis | Rijkswaterstaat

Omleiding Kanaalpad Eefde ten behoeve van bomenkap 2e sluis

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 20 september 2016- Laatste update: 20 september 2016 16:05 uur

Het kappen van de bomen aan de noordzijde van het sluiscomplex van Eefde vordert goed. De kap is nodig om ruimte te creeren voor de nieuwe, 2e sluiskolk.

Aannemer Devebo begint dinsdag 20 september met het kappen van de bomen langs het Kanaalpad. Om veilig te kunnen werken wordt het Kanaalpad vanaf die datum, ter hoogte van de werkzaamheden, gedurende circa 2 weken afgesloten.

Het kappen van de bomen duurt in totaal 4 tot 6 weken. De bomen langs de dijk aan de IJsselzijde van het complex zijn vorige week gekapt. Ook de bomen direct langs de Kapperallee zijn inmiddels gekapt. Nu zijn de bomen langs het Kanaalpad dus aan de beurt. De aannemer begint ter hoogte van camping 't Waldhoorn.

Omleiding fietsers en wandelaars

Gedurende de kapwerkzaamheden langs het Kanaalpad is die weg tussen de camping en de Kapperallee afgesloten van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur. Indien nodig werkt de aannemer ook op zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur.

Bewoners van het Kanaalpad en schippers krijgen tijdens de afsluiting altijd doorgang. Voor fietsers en wandelaars staat tijdens een omleidingsroute met borden aangegeven via camping `t Waldhoorn. Een fiets- of wandeltocht wordt daardoor circa 700 m langer.

Meer informatie

Meer informatie over de aanleg van de 2e sluiskolk vindt u op de projectpagina Twentekanalen: uitbreiding Sluis Eefde.