ENGIE investeert samen met Michelin in Symbio Fcell - Naar een snellere ontwikkeling van voertuigen op waterstof

PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Symbio FCell, een pionier in brandstofceltechnologie en uitvinder van de range extender voor hybride voertuigen (combinatie van elektriciteit en waterstof), heeft ENGIE opgenomen in haar raad van investeerders tijdens een nieuwe financieringsronde.

De financiering zal Symbio FCell helpen sneller te ontwikkelen, in het bijzonder op het gebied van voertuigen op waterstof. ' Dat ENGIE naast Michelin instapt in ons project, is een sterk signaal voor bedrijven en overheden die ervoor hebben gekozen een actieve rol te spelen in de energietransitie en snel toegang willen tot volledig operationele oplossingen' zegt Fabio Ferrari, CEO van Symbio FCell.

ENGIE heeft stappen ondernomen om de ontwikkeling van alternatieve vormen van energie te versnellen, ook voor elektrisch vervoer en groene mobiliteit, onder meer door het gebruik van waterstof in elektrisch vervoer aan te moedigen met meer dan 5 000 oplaadpunten in Europa. Door samen met Michelin te investeren in Symbio FCell, speelt ENGIE een actieve rol in de evolutie van waterstofgebruik.

' De Groep vindt de ontwikkeling van vervoer op basis van waterstof erg belangrijk. Dat ENGIE voor dit project wil samenwerken met de partners uit de sector is daar een mooi voorbeeld van. ENGIE wil groene mobiliteit en alternatieve vormen van energie ontwikkelen door aardgas als alternatieve brandstof in te zetten, oplaadpunten voor elektrische voertuigen te installeren in Europa of innovatieve oplossingen met waterstof op de kaart te zetten ' zegt Thierry Lepercq, Executive Vice-President bij ENGIE.

Bovendien heeft Michelin zijn vertrouwen in Symbio FCell bevestigd door deel te nemen aan de tweede financieringsronde, waardoor het bedrijf grootste aandeelhouder is. Deze investering toont aan dat Michelin verwacht dat rechtstreeks deel uitmaken van een extern ecosysteem als manier om innovatie te ondersteunen voordelen zal opleveren. De gekozen methode hiervoor is vernieuwend: met succesvolle ondernemers samenwerken en zijn intern incubatieprogramma (IPO) inzetten op het gebied van duurzame mobiliteit.

' Michelin is een belangrijke speler binnen de duurzame mobiliteit en beschouwt waterstof als een essentieel onderdeel daarvan. De benadering van Symbio FCell geeft een impuls aan winstgevende mobiliteitsdiensten op basis van waterstof die tegemoet komen aan de stedelijke behoeften voor de opkomst van de waterstofvoertuigen voor het grote publiek' merkt Laurent Noual op, lid van het Uitvoerend Comite van de Michelin-groep.

Vervoer is verantwoordelijk voor 23% van de wereldwijde uitstoot van CO2 en de sector is nog steeds voor 95% afhankelijk van brandstoffen op basis van olie. De transitie naar propere vormen van mobiliteit is daarom van essentieel belang, vooral in steden waar tegen 2050 drie vierden van de bevolking zal wonen. Waterstof is een vorm van alternatieve energie die zal helpen de uitstoot van CO2 terug te dringen en voornamelijk in stedelijke gebieden de luchtkwaliteit zal verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160920006353/nl/

Contacts

Press

Symbio FCell

Pierre-Yves Le Berre

pierre-yves.le-berre@symbiofc ell.com