Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10


UTRECHT, 20160920 -- Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je gezien moet hebben gezet. De gids beschrijft het eiland als een plaats met prachtig witte zandstranden, natuurreservaten vol wild, groene bossen, pittoreske dorpjes en vooral: rust. Plekken die door Lonely Planet worden uitgelicht zien vaak een grote groei aan bezoekers. Zo zag Giethoorn, dat al langere tijd in de Lonely Planet gidsen te vinden is, de afgelopen jaren een enorme groei aan buitenlandse toeristen.

Hoe zit het sinds de vermelding met het aantal bezoekers aan Texel? En heeft de top-10 plek ook voor een groei in het aantal buitenlandse toeristen gezorgd? Reisverzekering.net zocht het voor U uit.

Al jaren groeit het aantal bezoekers naar Texel gestaag. Het grootste aantal bezoekers komt uit Nederland, gevolgd door Duitsland en België. VVV Texel geeft kort na het publiceren van de vermelding in de Lonely Planet aan blij te zijn, en hoopt dat het meer buitenlandse toeristen naar Texel zal trekken. Het rapport ‘Toerisme in perspectief’ van NBTC Holland Marketing laat een verwachtte groei aan internationale gasten in Nederland in het algemeen, en een groeiend aantal internationale gasten naar het Nederlandse strand zien. Dit plus de vermelding in de Lonely Planet lijkt te wijzen op zekere groei aan buitenlands toerisme op Texel. Er zijn nog geen officiële cijfers uit over het daadwerkelijke aantal buitenlandse toeristen op Texel in 2016, deze komen naar verwachting aan het einde van dit jaar. Wel geven verschillende nieuwsprogramma’s een beeld van de zomer op Texel. Zo bericht de NOS een stijging in bezoekers en een hoger aantal bezoekers die niet uit Nederland. Duitsland of België komen. Het laatste nieuws over de stijging van toerisme in Texel naar aanleiding van de Lonely Planet komt vanuit de Texelse Courant. Deze plaatste op 1 september een artikel waarin naar voorkomt dat er stijgende vervoersaantallen bij veermaatschappij TESO en groeide signalen over drukte op het eiland zijn.

Lees hier het hele bericht:

https://www.reisverzekering.net/extra-drukte-en-meer-nationaliteiten-texel-vanwege-lonely-planet-top-10/