Op vijf plekken hennep geruimd


Op vijf plekken hennep geruimd

Laatste update:
21-09-2016 | 08:45

Roosendaal, Halsteren, Helwijk - Het hennepteam heeft dinsdag 20 september meerdere locaties bezocht vanwege vermoedelijke hennepkweek. Op vijf plekken zijn hennepplanten en hennepkwekerijen gevonden en geruimd.

Hennepplanten in tuin in Helwijk

In de tuin in een woning aan Juliana van Stolbergstraat te Helwijk werden na een melding van stankoverlast een tweetal grote hennepplanten in beslaggenomen. De planten waren al geknipt en te drogen gehangen. De bewoner deed stand van zijn hennepplanten. De planten die in de tuin waren
gekweekt hadden een geschatte opbrengst van 150 gram.

Kwekerijen in Roosendaal

In de tuin in een woning aan de Jacob van Ruijsdaelstraat in Roosendaal werden naar aanleiding van klachten van stankoverlast vijf grote hennepplanten in beslaggenomen. De bewoner was niet thuis en is uitgenodigd om op het politiebureau te komen voor nader verhoor.



In een bedrijfspand aan de Hulsdonksestraat in Roosendaal werd naar aanleiding van een hoge belasting op het energienetwerk een onderzoek ingesteld op enkele bedrijfspanden. Na enig speurwerk werden twee grote kweekruimtes aangetroffen met daarin 585 grote hennepplanten. Er waren geen
personen in het pand aanwezig. De elektriciteit voor deze hennepkwekerij werd illegaal afgetakt. De hennepkwekerij is in beslag genomen en ontmanteld. Vanwege de diefstal elektriciteit werd dit pand van het elektriciteitsnetwerk afgesloten.



In de tuin in een woning aan de Bandeliersberg te Roosendaal werden in totaal 13 grote- tot zeer grote hennepplanten in beslag genomen. De bewoner gaf aan de planten voor eigen gebruik te hebben. Voor de vervolg afhandeling met het openbaar ministerie zal hij zich deze week aan het
politiebureau melden.

Kwekerij in garage in Halsteren

In een garage aan de Leemput te Halsteren werd onder het dak een kleine maar overzichtelijke hennepkwekerij gevonden en ontmanteld. De bewoner was niet thuis. Vermoedelijk had de man gisteren een deel van zijn hennepkweek gisteren al geoogst en lagen ongeveer 4000 gram hennep al te drogen.
Gisteren was in de omgeving van de Rode Schouw deze geur goed te ruiken geweest en waren er meerdere overlast meldingen. In totaal hadden er in de hennepkwekerij 71 hennepplanten gestaan. Er was geen sprake van diefstal van elektriciteit.



Proces verbaal

Tegen de verdachten wordt proces-verbaal en zij zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden.

Met deze inzet werd een verwachte hennepopbrengst met een verwachte straatwaarde van 145.000 euro in beslag genomen. De in beslag genomen verdovende middelen en de bijbehorende kweekmaterialen zijn in middels vernietigd.