Melding leidt tot vondst inheemse vogels en gestolen spullen


Melding leidt tot vondst inheemse vogels en gestolen spullen

Laatste update:
21-09-2016 | 13:46

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagmiddag bij een woning in 's-Hertogenbosch meerdere bijzondere vogels en verschillende vermoedelijk gestolen spullen aangetroffen.

Bij de politie was een tip binnengekomen dat er op het adres mogelijk illegale inheemse vogels in een voliere zaten. Samen met de Omgevingsdienst werd het adres bezocht. De bewoners waren niet thuis. In de tuin stonden twee volieres met daarin heggemussen, barmsijzen, putters, een kneu en een
vink. De vogels zijn vermoedelijk in het wild gevangen. Geen van de beestjes was namelijk voorzien van een pootring.

Beroerde omstandigheden

In de schuur bij de woning vonden agenten enkele volieres met daarin vogels die onder beroerde omstandigheden leefden. Zo was er geen sprake van vers water en frisse lucht en lagen er enkele dode vogels op de grond.

Hennep en gestolen spullen

In de tuin werden ook zes grote hennepplanten aangetroffen. Ook werden er meerdere vermoedelijk gestolen voertuigen gevonden. Zo stonden er twee bromfietsen, waarvan een zonder kentekenplaat en een bromfiets waarbij kenteken en framenummer niet overeen kwamen. De politie nam ook zes fietsen
mee, waarvan er zeker een gestolen bleek. Alle spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Samenwerking

Bij de actie werkte de politie samen met de Omgevingsdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zij doen nog verder onderzoek naar de gepleegde strafbare feiten. Er is niemand aangehouden.