Mitsubishi Heavy Industries introduceert twee nieuwe series kamermodel airconditioners, negen modellen speciaal ontworpen voor de Europese markt

TOKIO-(BUSINESS WIRE)- Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI)(TOKIO:7011) twee nieuwe series wandgemonteerde kamermodel airconditioners ontwikkeld voor de Europese markt, waarmee in oktober zal worden gestart. De nieuwe series, de geavanceerde ZSX-serie en de premium ZS-serie bestaan in totaal uit 9 modellen. Naast hun geperfectioneerde airconditioningfunctie en energiebesparingsprestatie hebben beide series een uniek ontwerp dat in elk interieur prachtig past.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20160920006955/nl/

MHI wall-mounted room air-conditioner ZSX Series (Photo: Business Wire)MHI wall-mounted room air-conditioner ZSX Series (Photo: Business Wire)

Het ontwerp is gecreeerd door de Italiaanse industrieel-ontwerpstudio Tensa srl, die gevestigd is in Milaan. Het ontwerp beantwoordt aan een breed spectrum van Europese ontwerpvereisten, dankzij de afgeronde contouren en de elegante ontwerpkenmerken. Naast de negen algemene modellen zijn twee kleurvariaties in voorbereiding in een beperkte oplage. Bovendien is numerieke stromingsleer (computational fluid dynamics, CFD) toegepast die normaal gesproken wordt gebruikt bij het ontwerp van straalmotorbladen om de lay-out en luchtleidingsvorm van zowel de ventilator als de warmtewisselaar te optimaliseren.

Beide nieuwe series zijn ontworpen om aanzienlijk verbeterd comfort en energiebesparing te bieden. De toepassing van CFD in het ontwerp van de vorm van het ventilatorblad heeft geresulteerd in een werkgeluid van slechts 19 decibel (dB)(A) ^1 in de "stille" modus. De toepassing van MHI's twin-rotary-compressor voor de ZSX Serie levert, gecombineerd met verbeterde vectorcontrole die optimale controle van de compressormotor mogelijk maakt, meer efficientie voor de gehele serie. Hierdoor bereiken de ZSX-modellen uitstekende energie-efficientie, waardoor ze de hoogste Europese energiewaardering (EU Energy Label of A+++) krijgen voor zowel de koel- als de verwarmingsmodus. Bovendien worden alle modellen standaard uitgerust met bewegingssensoren die het niveau van menselijke beweging in de omgeving detecteren en zowel kamertemperatuur- als airconditioner- AAN/UIT-verrichtingen automatisch controleren.

Verder zijn alle modellen voorzien van een "stille" werkmodus voor de buiten-unit en een wekelijkse timerfunctie voor betere omgevingscompatibiliteit en gemak. Door het apparaat te verbinden met een in de handel verkrijgbare wifi-adapter is bedienen via smartphones, etc. mogelijk.

In de toekomst zal MHI zijn energiebesparingstechnologieen die zij in het warmtepompveld en bij het Europese moderne productontwerp hebben ontwikkeld, toepassen om producten te bieden die tegemoet komen aan de plaatselijke marktbehoeften als manier om bij te dragen aan de realisatie van een maatschappij met een lage koolstofuitstoot.

 
  Belangrijkste specificaties van de geavanceerde ZSX-serie 
  Binnen-unit            SRK20ZSX-S SRK25ZSX-S SRK35ZSX-S SRK50ZSX-S SRK60ZSX-S 
  Buiten-unit            SRC20ZSX-S SRC25ZSX-S SRC35ZSX-S SRC50ZSX-S SRC60ZSX-S 
        Vermogen (kW**    2,0     2,5     3,5     5,0     6,1 
  Koeling   SEER ^2        8,50                6,70    6,00 
        Energiewaardering   A+++    A+++    A+++    A++     A+ 
        Vermogen (kW**    2,7     3,2     4,3     6,0     6,8 
  Verwarming Max. vermogen (kW**  5,0     5,4     6,3     7,7     8,2 
        SCOP ^3        5,10                4,60    4,36 
        Energiewaardering   A+++    A+++    A+++    A++     A+ 
              Hoogte  305 mm 
        Binnen-unit Breedte 920 mm 
  Afmetingen        Diepte  220 mm 
              Hoogte  640 mm 
        Buiten-unit Breedte 800 mm 
              Diepte  290 mm 
 
  Hoofdspecificaties van de standaard ZS-serie 
  Binnen-unit            SRK20ZS-S SRK25ZS-S SRK35ZS-S SRK50ZS-S 
  Buiten-unit            SRC20ZS-S SRC25ZS-S SRC35ZS-S SRC50ZS-S 
        Vermogen (kW**    2,0    2,5    3,5    5,0 
  Koeling   SEER         7,8    7,8    7,8    6,3 
        Energiewaardering   A++    A++    A++    A++ 
        Vermogen (kW**    2,7    3,2    4,0    5,8 
  Verwarming Max. vermogen (kW**  4,2    4,4    4,8    6,6 
        SCOP         4,6    4,6    4,6    4,2 
        Energiewaardering   A++    A++    A++    A+ 
              Hoogte  290 mm 
        Binnen-unit Breedte 870 mm 
  Afmetingen        Diepte  230 mm 
              Hoogte  540 mm        595 mm 
        Buiten-unit Breedte 780 mm        780 mm 
              Diepte  290 mm        290 mm 
 

Opmerkingen:

1 A verwijst naar "A-weging." A-gewogen decibels zijn metingen die voor menselijke waarneming van geluiden compenseren.

2 SEER: seasonal energy efficiency ratio (seizoensgebonden rendement voor koeling)

3 SCOP: seasonal coefficient of performance (seizoensgebonden rendement voor verwarming)

Over Mitsubishi Heavy Industries Group

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), met hoofdkantoor in Tokio, is wereldwijd een van de leidende industriele ondernemingen met 80.000 werknemers in de groep en een jaarlijkse opbrengst van 38 miljard Amerikaanse dollars. Gedurende meer dan 130 jaar heeft het bedrijf 'groot denken' omgezet in innovatieve en geintegreerde oplossingen die de wereld vooruit brengen. MHI is eigenaar van een unieke bedrijfsportfolio die land, zee, lucht en zelfs ruimte omvat. MHI levert innovatieve en geintegreerde oplossingen over een breed scala van industrieen, van commerciele luchtvaart en transport tot en met energiecentrales en gasturbines, en van machineparken en infrastructuur tot en met geintegreerde defensie- en ruimtevaartsystemen.

Ga voor meer informatie naar de website van MHI: www.mhi-global.com

Voor technologie, trends en koers van het bedrijf (Technology, Trends and Tangents) ga naar MHI's nieuwe online media SPECTRA: spectra.mhi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160920006955/nl/

Contacts

PERSCONTACT:

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.

Daniel Lochmann, +81-(0)3-6716-2168

PR Director

mhi-(pr@mhi.co.jp)

Fax: +81-(0)3-6716-5860