Getuigen gezocht van brand parkeergarage Winkelhof


Getuigen gezocht van brand parkeergarage Winkelhof

Laatste update:
22-09-2016 | 11:31

Leiderdorp - De politie onderzoekt een brand die donderdag 22 september om 3.40 uur plaatsvond in de parkeergarage van het winkelcentrum het Winkelhof. Brandstichting wordt niet uitgesloten, daarom is de politie op zoek naar getuigen.

Gesloten voor onderzoek

Via 112 kwam de melding binnen dat het Winkelhof in brand stond. In de parkeergarage van het winkelcentrum troffen de hulpdiensten meerdere voertuigen aan die in brand stonden. Andere voertuigen liepen schade op door de brand. Er ontstond veel rookontwikkeling. Deze rookontwikkeling sloeg door
in het trappenhuis van het appartementencomplex boven het winkelcentrum. Bewoners van deze appartementen kregen het advies binnen te blijven, maar hoefden niet geevacueerd te worden. Ambulancepersoneel keek wel een paar mensen na omdat zij rook hadden geinhaleerd, maar vervoerde niemand naar
het ziekenhuis. Nadat de brandweer de brand had geblust, startten forensische experts van de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het winkelcentrum is vandaag en mogelijk morgen nog gesloten vanwege het politie-onderzoek en het reinigen van roetschade.

Tips? Bel de politie!

De politie doet onderzoek naar oorzaak van de brand. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.