Politie voorkomt met aanhouding vermoeden brandstofdiefstal


Politie voorkomt met aanhouding vermoeden brandstofdiefstal

Laatste update:
22-09-2016 | 13:14

Arnhem - In de nacht van woensdag op donderdag 22 september wilden agenten twee personen op een scooter in de wijk Malburgen controleren. Na een korte achtervolging kon een van de twee opzittenden worden aangehouden. Ze hadden spullen bij zich waarmee je brandstof uit een auto kan halen.

In de boeien aangehouden In de boeien aangehouden

Rond 00.05 uur surveilleerden agenten in de wijk. In de dagen ervoor waren meerdere meldingen van brandstofdiefstal. Eerder al hadden de agenten de twee op een scooter gezien. Bij het zien van de politie gingen zij er snel vandoor. Korte tijd later werden ze weer gespot. Ook nu gingen ze er
als een haas vandoor. Na een korte achtervolging kwam de scooter ten val en gingen ze er te voet vandoor. Een van hen kon worden snel worden aangehouden op het Valeriaanpad, de ander ontkwam. In de omgeving en op de plaats van de aanhouding trof men allerlei goederen, waaronder een jerrycan.
De politie heeft het sterke vermoeden dat met deze actie erger voorkomen is. De politie doet nog onderzoek naar de mogelijk gestolen scooter en de identiteit van de 2^e verdachte die ontkwam. De aangehouden verdachte is een 16-jarige jongeman uit Arnhem.



Het politieteam Arnhem doet op hun Facebook een oproep aan andere gedupeerde in Arnhem die recent slachtoffer zijn van brandstofdiefstal en zich nog niet hebben gemeld bij de politie. O.a. schade aan de brandstofdop kan hierbij zijn opgevallen. Weet u meer van dit incident of weet u meer over
de identiteit van de 2^e dader, belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000



Facebookbericht: https://www.facebook.com/PolitieArnhemZuid/posts/1190691797672103:0



2016468887 RV