Man aangehouden voor heling


Man aangehouden voor heling

Laatste update:
22-09-2016 | 15:25

Zalk - De politie heeft tijdens een controle op N50 een gestolen auto aangetroffen. Agenten hebben de bestuurder, een 42-jarige man uit de gemeente Velsen, aangehouden voor heling.

Tijdens de controle werd de kentekenplaat herkend door de Automatic Number Plate Recognition (ANPR) van de politie. Met ANPR scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst in een computersysteem. Deze auto bleek onlangs te zijn
gestolen in Amsterdam. Een motorrijder heeft de auto naar een controleplek begeleid. Daar hebben agenten de verdachte aangehouden. De auto is in beslag genomen.

Stop heling!

Koopt u weleens spullen via internet of op straat? Bedenk dan dat heling strafbaar is. Het kopen van gestolen spullen houdt de criminaliteit in stand. Daarom is het belangrijk dat u controleert of wat u wilt kopen als gestolen geregistreerd staat. Dit kan op de website van Stop Heling. U voert
hier het serienummer van het artikel of het kenteken van de auto in en u ziet direct of het geregistreerd staat. Van deze dienst is ook een app verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u ook op deze website. Via de app kunt u ook direct aangifte doen bij de politie.

(2016468085) NV