Bluefield Research: CAPEX-verhoging voor gemeentelijk water van $ 526 miljard brengt Europa's nutsbedrijven vooruit

BARCELONA, Spanje-(BUSINESS WIRE)- De Europese nutsvoorzieningen zijn van plan om tussen 2016 en 2025 US$ 526 miljard te investeren in water- en afvalwaterinfrastructuur, volgens nieuwe verwachtingen van Bluefield Research.

Een combinatie van stimulansen waaronder herstructurering van de markt van openbare voorzieningen, water- en afvalwaterrichtlijnen en verbeterde efficiency hebben steden en openbare waterbedrijven gestimuleerd om de meest ambitieuze investeringsprogramma's die Europa sinds 2007 heeft gehad te hervatten. Bluefield verwacht dat de jaarlijkse investering in waterinfrastructuur 23% zal stijgen van $ 46 miljard in 2015 tot $ 57 miljard in 2025.

"Waterinfrastructuur moet gestaag worden verhoogd tijdens de fragiele economische groei in Europa. De regio is nu klaar voor een hernieuwde stimulans in CAPEX-toename," aldus Keith Hays, Vice President van Bluefield Research. "Na jaren van uitgestelde projecten vanwege macro-economische instabiliteit erkennen Europese waterbedrijven dat investeringen moeten worden gedaan om netwerken voor de toekomst veilig te stellen," concludeert de heer Hays.

Europa zal zijn CAPEX-investering richten op twee belangrijke gebieden: afvalwater en pijpen - met het toebedelen van 61% van het te spenderen geld om de afvalwaterinfrastructuur te verbeteren en de resterende 39% voor waterinfrastructuur. US$ 256 miljard zal besteed worden aan onderhoud en uitbreiding van Europa's 6,7 miljoen kilometer verouderde en lekkende pijpleidingen.

De zeer gefragmenteerde gemeentelijke watermarkt in Europa, met meer dan 61.000 water- en afvalwatersystemen, is bezig zich aaneen te sluiten. Geleid door Frankrijk, Italie en het VK is het aantal water- en afvalwaterdienstverleners tussen 2008 en 2014 gedaald met 16%. Bluefield verwacht dat deze consolidatietrend doorgaat, wat schaalvoordeel, meer efficientie en ontsluiten van nieuwe fondsen voor netwerkverbeteringen met zich meebrengt.

Terwijl Europa als geheel investeert in infrastructuur, varieren de marktcondities in de regio. Zuid-Europa heeft te maken met de druk op water door hogere consumptieniveaus en minder bronnen. Oost-Europa richt zich op afvalwater terwijl het kostenherstel wordt aangepakt. Door verwachte situaties met hevige regenval leidt Noord-Europa de investering voor herstelvermogen na overstroming en verbeterd stormwatermanagement.

"Worstelend met stagnerende bevolkingsgroei en afname van waterconsumptie door huishoudens, worden Europese nutsbedrijven slimmer en veerkrachtiger," aldus Mr. Hays, hij zegt verder "Om meer uit nieuwe technologieen te halen en aan prestatiedoelen te voldoen, moeten dienstverleners zich ook verplichten aan grote CAPEX-investeringen voor de onderliggende infrastructuur."

Over Bluefield Research

Deze bevindingen komen uit het nieuwe rapport van Bluefield: Gemeentelijke waterinfrastructuur Europa: strategieen nutsbedrijven en prognose CAPEX, 2016-2025. Bluefield Research levert data, analyse en inzichten op wereldwijde watermarkten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160922005958/nl/

Contacts

Bluefield Research

Steph Aldock, +34 93 681 4325 of 415-404-8195

(saldock@bluefieldresearch.com)