Autoinbreker op heterdaad aangehouden


Autoinbreker op heterdaad aangehouden

Laatste update:
23-09-2016 | 08:56

Sint Philipsland - Een inwoner van Sint Philipsland werd in de nacht van donderdag op vrijdag om ongeveer 03.45 uur uit zijn slaap gehaald door geluiden die hij niet thuis kon brengen. Hij keek naar buiten en zag dat er werd ingebroken in een bedrijfsbusje van een van zijn buren.

Het busje stond geparkeerd in de Achterstraat in Sint Philipsland en er werden goederen uitgehaald. De getuige was goed wakker, want hij belde de politie en gaf het kenteken en een omschrijving door van de auto waarmee de inbreker er zojuist vandoor was gegaan. Door de meldkamer zijn meteen
verschillende politieauto's de kant van Sint Philipsland op gestuurd.

Een voertuig van een politiehondengeleider kwam de auto tegen toen hij hem passeerde vlakbij de afslag Sint Philipsland. De hondengeleider draaide snel zijn voertuig om de auto, waar de inbreker vermoedelijk in zat, te kunnen laten stoppen, maar de verdachte ging er met hoge snelheid vandoor.
De auto van de verdachte werd even later ter hoogte van De Linie in Bergen op Zoom gezien door zijn collega's. Zij hielden daar rond 04.30 uur een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aan als verdachte voor de inbraak in de bedrijfsbus. Bij hem zijn diverse gereedschappen aangetroffen. Deze zijn
in beslag genomen. De aangehouden verdachte is overgebracht naar een politiecel waar hij nu nog vast zit. Hij wordt vandaag (vrijdag) over zijn betrokkenheid bij de inbraak gehoord.