Drie verdachten aangehouden na achtervolging


Drie verdachten aangehouden na achtervolging

Laatste update:
23-09-2016 | 09:34

Den Haag - De politie hield in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 september, na een achtervolging, drie verdachten van een woninginbraak op de Ockenburghstraat aan.

Agenten kregen om 03.15 uur de melding van een heterdaad inbraak in een woning aan de Speenkruidstraat. Kort hierop hoorden zij dat een personenauto met drie inzittenden bij de woning wegreed. Agenten zagen deze auto rijden op de De Savornin Lohmanlaan. Toen politieagenten de auto wilden
controleren ging deze er vandoor. Na een achtervolging, waarbij de bestuurder gevaarlijk rijgedrag vertoonde, kon de personenauto door twee politieauto's tot stoppen gebracht worden op de Ockenburghstraat. Hierbij raakten twee politieauto's en het voertuig van de verdachten beschadigd. De drie
inzittenden uit de personenauto gingen er lopend vandoor, maar werden al snel door de politie aangehouden. Drie mannen, een van 24 jaar uit Rotterdam en twee van 22 en 31 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten nog vast voor verhoor.

Onderzoek

In de auto troffen agenten goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Agenten onderzoeken of in de Speenkruidstraat in een woning is ingebroken. De auto van de verdachten namen agenten voor nader onderzoek in beslag.