Verdachte insluiping aangehouden na DNA-hit


Verdachte insluiping aangehouden na DNA-hit

Laatste update:
23-09-2016 | 14:10

Hilversum - De politie heeft op donderdag 22 september 2016 een 16-jarige jongen uit Hilversum aangehouden op verdenking van de diefstal uit een woning aan de Vd Sande Bakhuyzenstraat op 25 oktober 2015.

Open raam

In de nacht van 24 op 25 oktober 2015 toen de bewoners van een huis aan de Vd Sande Bakhuyzenstraat in Hilversum lagen te slapen, zag de verdachte kennelijk zijn kans schoon. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om ongemerkt door een open raam de woning binnen te komen en er met waardevolle
goederen van de bewoners vandoor te gaan.

DNA-hit
De bewoners bemerkten de diefstal pas toen ze 's morgens op waren gestaan en deden aangifte bij de politie. De politie stelde een onderzoek in en stelde sporen veilig, waaronder DNA van de verdachte. Maar zijn DNA zat toen nog niet in de DNA-bank. Pas toen zijn DNA eind augustus 2016 in de
DNA-bank werd opgenomen naar aanleiding van een veroordeling wegens een ander strafbaar feit, kon de recherche de zaak oplossen.

Aanhouding
De verdachte werd in zijn woning aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal. Hij mag de behandeling van zijn zaak door het Openbaar Ministerie in vrijheid afwachten.