Laat je inspireren tijdens festival lokale initiatieven op vrijdag 23 september 2016

Laat je inspireren tijdens festival lokale initiatieven op vrijdag 23 september 2016

23 juni 2016

Op 23 september kunnen inwoners, ondernemers, bestuurders en organisaties uit Overijssel kennismaken met een groot aantal lokale sociale initiatieven. Het `Durf te doen festival' is een festival voor, door en over lokaal initiatief en wordt gehouden in gemeenschapshuis Elckerlyc in Luttenberg. Dit dorp is - net als een aantal andere dorpen overigens - `kampioen zelf doen'. Kom en laat je inspireren.

Tijdens het festival kun je ervaren wat andere initiatieven succesvol maakt. Welke weerstanden kwamen zij tegen en hoe hebben zij die opgelost? Hoe organiseerden zij draagvlak en financiering? Daarnaast praten gemeenten je bij over hun stappen en leerpunten om lokaal initiatief goed te faciliteren. Ga in gesprek tijdens een interactieve sessie, bespreek je project met een van de aanwezige fondsen, luister naar een inspirerend betoog of neem deel aan een korte training. En wil je zelf iets komen vertellen, vanuit je initiatief, gemeente of organisatie? Laat van je horen en stuur een mail naar onze collega Giny: ghoogeslag@stimuland.nl. Zij gaat dan haar best doen om jouw inbreng in te passen in het programma.

Durf jij?

Het festival vormt de derde dag van een driedaags congres over het sociale domein. De eerste dag (21 september) heeft het thema `Weten' en gaat vooral over kennis rond positieve psychologie in de zorg. De tweede dag (22 september; Kunnen) gaat over mogelijkheden voor toepassing hiervan in de praktijk). Dag 3 staat in het teken van `Doen'; het inspiratiefestival krijgt dan ook het thema `Durf te doen' mee. Durf jij? Reserveer 23 september dan snel in je agenda. Je bent van harte welkom!

Uitnodiging volgt

Het Durf te doen festival wordt georganiseerd door Arcon en Stimuland in samenwerking met De Kracht van Salland. De uitnodiging voor deze inspirerende bijeenkomst ontvang je eind augustus.