A59: nieuwe brug Drongelens Kanaal wordt in gebruik genomen | Rijkswaterstaat

A59: nieuwe brug Drongelens Kanaal wordt in gebruik genomen

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 01 september 2016- Laatste update: 01 september 2016 09:59 uur

Rijkswaterstaat bouwde de afgelopen jaren hard aan een nieuwe brug over het Drongelens Kanaal en het viaduct van de Hoogeindse Rondweg. De oude brug was aan het einde van zijn levensduur en aan vervanging toe.

De nieuwe brug en het viaduct over de A59 bij het Drongelens Kanaal zijn klaar om in gebruik genomen te worden. Hiervoor zijn twee weekendafsluitingen gepland tussen Heusden en Waalwijk. Van 23 september tot 26 september is de A59 afgesloten voor verkeer richting Breda en van 7 oktober tot 10 oktober richting 's-Hertogenbosch. Weggebruikers dienen door de omleidingen rekening te houden met extra reistijd.

Begin 2015 is aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met de bouw van een tijdelijke brug. In het najaar van 2015 is de tijdelijke brug in gebruik genomen. Tegelijkertijd is begonnen aan de bouw van de nieuwe brug en het viaduct, die conform planning in oktober in gebruik wordt genomen.

Afsluitingen

A59 richting Breda tussen afrit 42 Heusden en afrit 37 Waalwijk:

* vrijdag 23 september van 22.00 uur tot maandag 26 september 05.00 uur.

Het verkeer op de A59 vanuit Breda richting 's-Hertogenbosch heeft geen hinder van de werkzaamheden.

A59 richting 's-Hertogenbosch tussen afrit 37 Waalwijk en afrit 42 Heusden:

* vrijdag 7 oktober van 22.00 uur tot maandag 10 oktober 05.00 uur.

Het verkeer op de A59 vanuit 's-Hertogenbosch richting Breda heeft geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingsroutes

Van 23 september tot 26 september: Volg de A59 richting Breda tot afrit 42 Heusden. Verder op de N267 richting Rijswijk tot de aansluiting met de N322. Volg de N322 richting Nieuwendijk tot de A27 oprit 22 Nieuwendijk. Via de A27 richting Breda.

Van 7 oktober tot 10 oktober: Volg de A59 richting 's-Hertogenbosch tot afrit 37 Waalwijk. Verder op de N261/Midden-Brabantweg/Burgemeester Bechtweg tot de aansluiting met de N65. Via de A65 oprit 3 Tilburg-Noord richting 's-Hertogenbosch.

De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven. Tijdens de werkzaamheden is er voor de hulpdiensten via de A59 geen doorgang mogelijk.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Wanneer de werkzaamheden worden afgelast, maakt Rijkswaterstaat dit zo spoedig mogelijk bekend.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Meer informatie over afsluitingen vindt u ook op de projectpagina A59: vervangen brug Drongelens kanaal de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).