Ernstige hinder A1 Muiderberg-Diemen richting Amsterdam deels afgesloten | Rijkswaterstaat

Ernstige hinder: A1 Muiderberg-Diemen richting Amsterdam deels afgesloten 23-26 september 2016

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 21 september 2016- Laatste update: 21 september 2016 17:03 uur

Van vrijdag 23 september 21.00 uur tot maandag 26 september 5.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan het aansluiten van het nieuwe deel van de A1 tussen Muiderberg en Diemen.

Tijdens de werkzaamheden is op de A1 richting Amsterdam vanaf knooppunt Muiderberg alleen de wisselbaan open (overdag 2 rijstroken, 's nachts 1). Verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en ongeveer 60 minuten extra reistijd. Vanaf maandag 26 september kan het verkeer gebruik maken van een extra rijstrook op de A1 en is er op de wisselbaan richting Amsterdam weer een uitgang naar de A9/Schiphol. Rijkswaterstaat verwacht dat weggebruikers de eerste dagen aan de nieuwe situatie moeten wennen, waardoor vertraging kan ontstaan.

Afsluitingen en bereikbaarheid

Voordat de nieuwe A1 richting Amsterdam open gaat, zijn aanstaand weekend nog veel werkzaamheden nodig. Daarom zijn er van vrijdag 23 september 21.00 uur tot maandag 26 september 5.00 uur de volgende verkeersmaatregelen nodig:

* 3 rijstroken op de A1 richting Amsterdam zijn afgesloten tussen knooppunten Muiderberg en Diemen

* Verkeer van de A6 en de A1 richting Amsterdam kan alleen gebruik maken van de wisselbaan (overdag 2 rijstroken en 's nacht 1)

* Op- en afrit Muiderberg op de A6 richting Amsterdam zijn dicht

* Op- en afritten A1 Muiden-Oost (4) en Muiden (3) richting Amsterdam gaan definitief dicht; de nieuwe op- en afrit Muiden/Weesp (3) zijn in het weekend tussen 09.00 en 21.00 uur wel open via een tijdelijke verbinding

* In de avond en nacht moet verkeer rekening houden met verkeersstops van maximaal 15 minuten

* Verkeer richting A1/Amersfoort ondervindt geen hinder van de werkzaamheden

Omleidingen

* Verkeer richting Amsterdam wordt bij ernstige vertraging omgeleid via de A27, A12 en A2

* Verkeer vanuit Muiderberg richting Amsterdam wordt lokaal omgeleid

Nieuwe situatie vanaf maandag 26 september

Niet alle rijstroken meteen beschikbaar

Met de openstelling van de nieuwe A1 richting Amsterdam wijzigt het aantal rijstroken van 3 naar 5. Tussen de aansluiting Muiden/Weesp en knooppunt Diemen zijn er daarvan tijdelijk maar 4 beschikbaar. De 5e rijstrook is nog afgezet, en gaat open zodra de nieuwe verbindingsboog van de A1 naar de A9 richting Schiphol klaar is (voorjaar 2017).

Uitgang wisselbaan naar A9/Schiphol weer open en tijdelijk bij De Hackelaar

Weggebruikers vanuit Almere en Amersfoort kunnen vanaf de wisselbaan op de A1 richting Amsterdam weer gebruik maken van een uitgang naar de A9/Schiphol. Deze uitgang ligt tijdelijk ter hoogte van verzorgingsplaats De Hackelaar.

Nieuwe situatie Muiden/Weesp

Verkeer naar Muiden en Weesp, vanuit de richting Amersfoort/Almere, neemt vanaf maandag 26 september de nieuwe afrit Muiden/Weesp (3). Deze aansluiting vervangt op- en afrit Muiden-Oost (4) en Muiden (3). Meer informatie vindt u in het online bezoekerscentrum op de pagina Bereikbaarheid Muiden en Weesp via nieuwe A1. Voor doorgaande bussen geldt dat tussen Diemen en Muiden in beide richtingen een pendeldienst van Connexxion rijdt. Meer informatie informatie vindt u op de website van Connexxion.

Files Vechtbrug verdwijnen

Met deze wegomzetting nemen we definitief afscheid van de oude A1 tussen Muiderberg en Diemen. De nieuwe A1 moet op termijn zorgen voor meer doorstroming, dankzij extra rijstroken. Ook verbetert de leefbaarheid voor de inwoners van Muiden, omdat de weg zo'n 300 m verder verwijderd van de stadskern ligt. Doordat verkeer voortaan onder het breedste aquaduct van Europa bij Muiden doorrijdt, verdwijnen de files die door de Vechtbrug veroorzaakt worden. De brug uit 1965 blijft vanaf zondag 25 september 08.30 uur openstaan voor de scheepvaart en wordt vanaf eind oktober gesloopt.

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 op het online bezoekerscentrum.