Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek


Afrolijk viert hedendaagse kunst en cultuur uit Afrika en de Afro-wereld

AMSTERDAM, 20160909 -- Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt het populaire stadsstrand op de NDSM-werf in Amsterdam Noord ter afsluiting van de zomer ondergedompeld in Zuid-Afrikaanse sferen. Het film- en muziekprogramma bestaat uit de open air vertoning van de Zuid-Afrikaanse speelfilm Ayanda (2015), een optreden van de Zuid-Afrikaanse danser Elvis Sibeko en een dansavond met de DJ's van Afrolosjes. Afrolijk geldt tevens als officiële vooraankondiging van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags theater, dans en muziek uit Afrika dat begin volgende maand van start gaat in verschillende steden.

[Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek]

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

GOING PLACES #4 | AFROLIJK

TIJDEN:         21.00-03.00 uur / Film: 21.30 uur / Feest: 23.30 uur 

FILM:              Online tickets (€8,50) via http://bit.ly/goingplaces4afrolijk

FEEST:          Gratis entree

FOOD:           Broodje Met

ART:               Where They Came From (Alice de Kruijs)

FILM:              The Blind Photographer (5 min, 2011) | Ayanda (109 min, 2015)

DANS:             Moderne Afrikaanse dans door Elvis Sibeko (geleverd door Afrovibes)

BEATS:           Rituals by Afrolosjes (Afro house, afro dub, afro beats, baile funk, trap, etc.)

MEER INFO: www.facebook.com/events/517399581779336/

FOOD & ART
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van Broodje Met en lekkere Afro tunes van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens vanaf 21.00 uur een hele mooie expo over Afrikanen in Nederland van fotograaf Alice de Kruijs. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

FILM (OPEN AIR)
Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand Ayanda, een toffe speelfilm over vriendschap, liefde en groei in hedendaags Zuid-Afrika (in het Zulu/Sesotho/Engels met Engelse ondertiteling). De hippe 21-jarige Afro-kunstenaar Ayanda (Fulu Mugovhani) is de dochter van een Nigeriaanse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder. Na de dood van haar vader probeert ze zijn kwakkelende autogarage in Johannesburg overeind te houden. Als haar oom aankondigt de garage te willen verkopen, ziet Ayanda de enige tastbare herinnering aan haar vader vervagen. Met de hulp van haar vriend David (OC Ukeje) begint ze een nieuwe onderneming om de garage te redden: het opknappen en daarna verkopen van oude vintage auto's. De originele en creatieve inventiviteit die Ayanda aan de dag legt is een allegorie voor modern Zuid-Afrika, een land in transitie waar gemeenschappen divers zijn, ideeën volop stromen en vrouwen een stem hebben. Ayanda is een ‘coming-of-age’ film van regisseur en producent Sara Blecher, die eerder Otelo Burning (2011) maakte en daarmee 17 internationale prijzen won.

Vóór de hoofdfilm draaien we ook nog de briljante Zuid-Afrikaanse korte film The Blind Photographer (5 min, 2011) van regisseur Carl Houston Mc Millan, uitgeroepen tot de Beste Zuid-Afrikaanse Korte Film van 2011.

FUNKY BEATS
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Afro avond. Eerst zal de Zuid-Afrikaanse choreograaf en danser Elvis Sibeko een moderne Afrikaanse dans opvoeren. Daarna zullen de DJ’s van Rituals de pannen van het dak af draaien, van afro house, dub en beats tot baila funk, trap en grime. Rituals is de nieuwe tak van Afrolosjes, de populaire Afro movement en clubavond in Amsterdam (Air). ‘For the people who are wondering what Africa sounds like, come to Rituals and be part of the journey.’  

* AFRO HOUSE * AFRO DUB * AFRO BEATS * HIP HOP * LATIN HOUSE * COUPE DECALE * BAILA FUNK * TRAP * ZOUK * GRIME * 

Pllek is Going Places! Deze zomer organiseren we in samenwerking met verschillende partners vier avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, hapjes, kunst en muziek halen we vier continenten voor één avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord... en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet!

Going Places #4 | Afrolijk is een samenwerking tussen Pllek, Outdoor CinemaCaribbean Creativity, Afrolosjes, Afrovibes en Gasten in je Gezicht. De avond markeert de laatste editie van Going Places deze zomer, maar de eerste editie van dit nieuwe concept. Afrolijk wil met film, muziek, art en food dé nieuwe clubavond worden voor de Afrikaanse gemeenschap en Afro-minded community in Amsterdam en daarbuiten. Afrolijk geldt tevens als de officiële vooraankondiging van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags theater, dans en muziek uit Afrika, dat dit jaar plaatsvindt van 5-15 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.