Feestelijke opening N50 Ens-Emmeloord

Nieuwsbericht - Laatste update: 23 september 2016 14:05 uur

Vrijdagmiddag 23 september zijn de verbrede N50 tussen Ens en Emmeloord en het nieuwe viaduct over de Bomenweg feestelijk geopend. Onder toeziend oog van velen, hebben de heer en mevrouw Leber, woonachtig aan de Bomenweg in Ens, symbolisch een bord onthuld.

Het afgelopen jaar is door Rijkswaterstaat, in samenwerking met de provincie Flevoland, de gemeente Noordoostpolder en bouwcombinatie Van Gelder Mobilis, hard gewerkt aan de verbreding van de N50 tussen Ens en Emmeloord, van 2x1 naar 2x2 rijstroken. Daarnaast is ter hoogte van de Bomenweg een viaduct gebouwd.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): 'Deze wegverbreding is goed voor de verkeersveiligheid. Daarnaast zorgen de extra rijstroken voor een betere doorstroming van het verkeer waardoor mensen en goederen sneller op de plek van bestemming zijn.'

Door het nieuwe viaduct is het mogelijk om vanuit Emmeloord-Zuid de N50 op te rijden richting Kampen/Zwolle. Gedeputeerde Lodders: 'De bredere N50 en de aansluiting vanuit Emmeloord-Zuid leveren een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van de regio en zorgt ervoor dat het verkeer hier vlot en veilig door Flevoland kan rijden. Daar profiteren onze inwoners en ondernemers van. Ook hier, rondom Ens, met de bedrijvigheid rond bloembollen en kassen.'

Voor fietsers is op het nieuwe viaduct een fietspad aangelegd waarmee de verbinding tussen de Bomenweg oost en west hersteld is. 'De N50 is nu toegankelijker en veilig. En fietsers kunnen over het viaduct een rondje Emmeloord maken', aldus een tevreden wethouder Poppe van de gemeente Noordoostpolder.