Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht


Utrecht, 20160912 -- Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe Snorfabriek in Utrecht. Daaromheen bruist het van allerlei andere workshops en activiteiten die allemaal aan Snor zijn gelinkt. Zo kun je leren illustreren, likeur maken, een papierworkshop doen bij Snors mediapartner Flow Magazine of gewoon lekker wat eten en drinken en helemaal niks doen.

Het Snorfestival is inmiddels een traditie. De afgelopen twee jaar werd het gehouden bij Kampeerterrein de Lievelinge in Vuren, maar dit jaar is het festival voor de eerste keer in Utrecht. In de spiksplinternieuwe Snorfabriek, een oude werkplaats van NS, waar Snor nu aan een sprankelende ontmoetingsplek bouwt.

Lancering Snorboeken
De lancering van de nieuwe Snorboeken wordt gevierd met workshops rondom de titels. Leer kalligraferen met het boek Letters!, proef de limonade uit het boek Likeur & Limonade, proef de gerechten uit het Berlijnse kookboek Bieslook & Polenta of uit het Winter BBQ boek, luister naar de sprookjes uit Lievelingssprookjes, verzend een compliment met We love you of bedruk een T-shirt met een afbeelding uit de Kaartenbox.

Maar er is nog veel meer te doen en te leren voor jong en oud. Flow Magazine heeft een eigen tuinkas met workshops papier en daarnaast kun je onder andere goochelen, bellenblazen, weven, jongleren en koorddansen. En dan is er nóg meer. Optredens van muzikanten. Echte diskjockeys draaien vrolijke, maar ook chique muziek, bloggers verkopen blogbare dingen op de bloggersmarkt #uithethuisvan van Zilverblauw en Bubblemint en een handlezeres voorspelt je toekomst. (Spoiler: te veel wijn en biologische patatten.)

De officiële opening van de Snorfabriek zal 19 november plaatsvinden.

Datum Snorfestival: Zaterdag 24 september van 10:00-18:00 en op zondag 25 september van 11:00-18:00
Locatie: 2eDaalsedijk 14A, 3551 EJ, Utrecht.

Vervoer en bereikbaarheid:
Wij adviseren bezoekers om zoveel mogelijk met de (OV-)fiets of het OV te komen. Vanaf Utrecht Zuilen kunnen bezoekers bus 3 richting Overvecht pakken, en op de Concordiastraat uitstappen. Vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen. Vanaf 2e Daalsedijk 151 is het de poort daartegenover in. Op http://www.slimutrechtin.nl/ staat informatie over de locaties, tarieven en bussen of trams vanaf de P&R. Tickets kan men bestellen in de voorverkoop via Ticketmaster: http://bit.ly/2bTa8Vm


Fotobijschrift: De spiksplinternieuwe Snorfabriek, een oude werkplaats van NS, waar Snor nu aan een sprankelende ontmoetingsplek bouwt. Fotografie: Zilverblauw.