Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld


Evenement op zondag 25 september 2016: zonsopgang beleven met anderen

BUSSUM, 20160622 -- Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum. Doel is zoveel mogelijk mensen (streefgetal: 144.000) te bewegen op zondag, 25 september 2016 tussen 7 en 8 uur in de ochtend op vele plekken in Nederland in liefde naar dezelfde zonsopgang te laten kijken en daarmee een statement af te geven tegen de groeiende haat in de wereld.

Op dit moment voelen veel mensen zich vrij machteloos door al het negatieve wat overal op aarde plaatsvindt en zijn sporen achterlaat. Dat kan zijn vanwege de zoveelste terreuraanslag, bombardementen op onschuldige burgers, het beperken van vrijheid van meningsuiting of andere vormen van onderdrukking en zinloos geweld. Maar ook simpele dingen, die meer dichterbij komen zoals pesten, verwaarlozing, diefstal, vandalisme, verkrachting of mishandeling die een enorme impact op het leven van iemand kunnen hebben. Met dit vrij simpele initiatief kan een ieder uiting geven aan zijn of haar gevoel van onmacht, door een vuist te maken tegen de toenemende haat en slechtheid, waarmee we worden omringd. Het enige wat men daarvoor hoeft te doen is naar een plek te komen in Nederland om gedurende maximaal één uur samen met andere de zonsopgang te bekijken.

Het idee is gebaseerd op een profetie. De metafoor om met een grote groep mensen in liefde vanuit het duister naar het licht te gaan (zonsopgang) creëert een eerste aanzet tot het genereren van wat meer positieve energie in deze wereld. Dit wordt ook onderstreept door de kwantum fysica, die ervan uitgaat dat deeltjes elkaar (vanuit een hogere rangorde) kunnen beïnvloeden met een blijvende werking, ook al bevinden deze deeltjes zich daarna fysiek niet meer bij elkaar. Als er eenmaal een kritieke massa (144.000) een bepaald niveau (licht en liefde) heeft bereikt, zal zich dit uiteindelijk als een sneeuwbal verder gaan verspreiden. Met andere woorden: als we met een groot aantal mensen op dezelfde dag in liefde samen de zon zien opkomen, wordt er onbewust een energie gegenereerd die een positieve invloed heeft op ons dagelijks doen.

Het idee werd spontaan geboren door een passage uit het boek “Mary en Jessie,” (auteur: Cynthia Robensun, schrijverspseudoniem van Annelies George) waarin de hoofdrolspeelster zich afvraagt waarom negatieve denkbeelden vanuit de geschiedenis bezien altijd als een razendsnel verspreidend kwaad om zich heen grijpen. In het boek wordt als voorbeeld Hitler genomen: een man met een zeer slechte visie, die in no time een hele natie achter zich kreeg. Vervolgens wordt de vraag gesteld waarom we dit niet eens een keer zouden omkeren: een positief idee, dat zich in liefde verspreidt en daardoor alleen maar een goede impact kan hebben op alles wat zich daaromheen afspeelt. De schrijfster volgde tijdens het schrijven een cursus Munay-Ki, waarin de eerder genoemde profetie werd vermeld. Zij besloot daarop de passage uit haar eigen boek met deze profetie om te zetten in een daadwerkelijk initiatief.

Om het initiatief te laten slagen zijn we op zoek naar mensen die een plek willen organiseren en mensen die naar deze plekken toe willen komen.

Voor deelname: www.basaiia.com/loveable-light of www.facebook.com.loveablelight.