Hulsbeek krijgt wereldprimeur Indoor Skydiving: 'Aerodium'


Oldenzaal, 20161004 -- "Spanning & sensatie vergelijkbaar met een vrije val-ervaring uit een vliegtuig levensecht gerealiseerd in een veilige omgeving", aldus ondernemer Ton Wennink uit Hengelo. Tezamen met zijn zakenpartners realiseert hij de tweede locatie in de wereld die een levensechte nabootsing is van het echte werk zonder de noodzaak in een vliegtuig te stappen. Hier mee wordt het Hulsbeek een internationale trekpleister op het gebied van Indoor Skydiving in Twente.

Hulsbeek krijgt wereldprimeur Indoor Skydiving: 'Aerodium'Begeleid met een instructeur kun je in een verticale glazen tunnel op lucht zweven en zelfs acrobatische kunsten uithalen voor de geoefenden met windsnelheden tot wel 300 km/h. Iedereen kan indoor skydiven! En iedereen mag indoor skydiven indien je ouder bent dan 4 jaar, geen schouders uit de kom hebt gehad of last hebt van rugklachten. Doch ook in het geval van een handicap of lichamelijke beperking kun je het ultieme gevoel van vrijheid ervaren, en gewoon gaan indoor skydiven.

Deze attractie 'Aerodium' genaamd wordt naast het Buitenhuys gevestigd op het Hulsbeek. Met de bouw van Aerodium is ca. € 6,5 miljoen  gemoeid. Ton  Wennink vertelt  over de nieuwe attractie: "Aerodium wordt de grootste en duurste attractie ooit in deze regio. Het is altijd onze wens geweest om een Indoor Skydiving in Twente te realiseren. Het college is in principe bereid om medewerking te verlenen en omdat de besluitvorming daarover inmiddels bij de raad voor ligt zijn wij nu dan ook verheugd om officieel bekend te kunnen maken dat deze attractie eind 2017 kan worden geopend.".

Met 60.000 extra bezoekers op jaarbasis zal het Hulsbeek een uitvalsbasis zijn voor de avonturiers onder ons. Aerodium biedt werk aan 40 professionals.