6 Rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontrole


6 Rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontrole

Laatste update:
26-09-2016 | 11:40

Bloemendaal/Aerdenhout, Overveen - De verkeerspolitie heeft zondagavond en in de nacht van zondag op maandag tijdens 2 gerichte alcoholcontroles 24 drankrijders uit het verkeer gehaald. Onder hen automobilisten, brom- en snorfietsers.

De politie controleerde het wegverkeer op de Zandvoorterweg in Aerdenhout en op de Zeeweg in Overveen. In totaal werden 594 blaastesten afgenomen. Bij 24 mensen gaf de blaastest op straat aan dat de mensen alcohol hadden gedronken. Vier van hen bliezen onder de limiet en 20 drankrijders bleken
de limiet te overschrijden: tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Van de 24 drankrijders bleek de helft beginnend bestuurder te zijn.

Zes van de 20 drankrijders bleken zo ernstig onder invloed te verkeren, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde. Dat zijn zij voorlopig kwijt. De rijbewijzen worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Meer informatie over het rijden onder invloed van alcohol is hier na te lezen -> https://www.politie.nl/themas/alcohol.html2016215990