Minister-president Rutte naar Zuid-Korea

Minister-president Rutte brengt van 26 tot en met 28 september een bezoek aan Zuid-Korea. Hij wordt hierbij vergezeld door een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven. De reis staat in het teken van de verdere versterking van de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en Zuid-Korea.

Nederland en Zuid-Korea hebben van oudsher sterke banden, zowel op politiek als op economisch vlak. Voor Nederland staat Zuid-Korea in de top drie van belangrijkste exportlanden in Azie. De uitvoer vanuit Nederland naar Zuid-Korea is in de periode 2010-2015 met ruim 30 procent gegroeid. De Zuid-Koreaanse economie ontwikkelt zich snel en staat qua omvang op plaats elf van de wereldranglijst. Er liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven grote kansen in Zuid-Korea, bijvoorbeeld op het gebied van land- en tuinbouw, high-tech en de creatieve industrie.

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die geinteresseerd zijn in deelname aan de economische missie naar Zuid-Korea kunnen zich vanaf vandaag inschrijven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)