Langer zelfstandig wonen in Centrum Oost


Wijkvereniging Centrum Oost en Wonen met Gemak houden informatiebijeenkomsten

In oktober houden Wijkvereniging Centrum Oost en Wonen met Gemak, gesteund door Gemeente Etten-Leur, diverse informatiebijeenkomsten over woningaanpassingen en langer zelfstandig thuis wonen. Wijkbewoners met een eigen woning zijn uitgenodigd.

Langer zelfstandig thuis wonen met kleine aanpassingen

Soms kunnen ongemakken die horen bij het ouder worden ervoor zorgen dat mensen minder eenvoudig in hun eigen huis wonen. Vaak verbeteren kleine, praktische aanpassingen het woongenot al flink. Denk aan een extra trapleuning of een beugel op het toilet of in de douche. Ook kan Wonen met Gemak
adviseren en bemiddelen bij grotere aanpassingen.

Informatiebijeenkomsten in Centrum Oost

In navolging van bijeenkomsten in diverse andere gemeenten starten in oktober informatiebijeenkomsten voor mensen van 65 jaar en ouder die in de wijk wonen. Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de toegankelijkheid van uw woning, het gebruik van de woning, mogelijke (kleine)
aanpassingen en hoe u die kunt realiseren. De informatie wordt gegeven door geschoolde vrijwilligers van Wonen met Gemak, in samenwerking met de VAC.

Advies aan huis: de Woonscan

Wijkbewoners kunnen ook een Woonscan aanvragen. Een woonadviseur loopt met hen door de woning en kijkt waar zich obstakels bevinden en wat gedaan kan worden om deze aan te pakken. Na afloop krijgt de bewoner een verslag met diverse tips.

Centrum-Oost start, ook bijeenkomsten voor huurders

Met deze informatiebijeenkomsten start de pilot van Wonen met Gemak in Etten-Leur. Al langer zijn de Woon- en gemaksdiensten van Wonen met Gemak een bekend begrip. Samen met de VAC maakt deze organisatie zich sterk voor het wooncomfort en de veiligheid van ouderen.

Bij de huidige bijeenkomsten in de wijk zijn alleen huiseigenaren uitgenodigd. Binnenkort worden ook bijeenkomsten georganiseerd voor huurders . Deze vinden plaats in samenwerking met Woonstichting Etten-Leur (WEL). Wanneer de pilot succesvol is, volgt een verdere uitrol naar andere wijken van
Etten-Leur.

Informatie

Informatie over Wonen met Gemak vindt u op www.wonenmetgemak.nl. Ook kunt u met al uw vragen terecht bij (servicepunt@wonenmetgemak.nl) of telefoonnummer 06 839 66 100. Opgeven voor de bijeenkomsten is nog mogelijk.