Eigenaar fiets gezocht na aanhouding dief


Eigenaar fiets gezocht na aanhouding dief

Laatste update:
27-09-2016 | 11:35

Rotterdam - Toen Rotterdamse agenten dinsdagochtend rond 03.00 uur op de Boezemstraat een nogal onverzorgde man zagen lopen met een dure fiets, en die man zich ook nog verstopte bij het zien van de uniformen, was dat voor hen een reden om hem te controleren. De fiets bleek gestolen.

Toen de man de politie ter hoogte van de Pijperstraat in de gaten kreeg, draaide hij zich om, verschool zich achter een restaurant en liep de Koeweide op. Daar werd hij alsnog onderschept en gevraagd om zijn legitimatie. Die kon hij niet tonen en het verhaal dat hij ophing riep veel vragen op.

Een zoekslag in het systeem leerde dat hij een 29-jarige Pool was, die de afgelopen zes maanden twee keer eerder aangehouden was voor fietsdiefstal. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij de fiets ergens had gepakt.

Inbrekersgereedschap

Toch nam hij, toen de agenten aangaven dat hij was aangehouden, de benen. Na een achtervolging te voet werd hij vlak voor de brug naar de Sophiakade aangehouden. In zijn rugzak bleek inbrekersgereedschap te zitten. De fiets en het materiaal zijn in beslag genomen.

Eigenaar gezocht

De verdachte zit vast. De politie is nu op zoek naar de eigenaar van de fiets. Die kan zich melden bij de recherche/VVC Rotterdam-Oost via 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier.