Man steekt vrouw met injectienaald. Oproep getuigen


Man steekt vrouw met injectienaald. Oproep getuigen

Laatste update:
27-09-2016 | 11:45

Utrecht - De politie zoekt een verdachte die vorige week dinsdag 20 september een vrouw heeft gestoken met een injectienaald. Een aangifte hiervan werd afgelopen zondag opgenomen.

Op dinsdag 20 september rond 15.00 uur parkeerde het mindervalide 52-jarige slachtoffer, een inwoonster van Utrecht, haar scootmobiel achter een kraam van de kleine Bloemensingel op de Gildstraat. Een kwartier later kwam zij terug bij haar scootmobiel en maakte zij aanstalten om weg te rijden.
Op dat moment werd zij aangesproken door een onbekende man die zich kennelijk aan het slachtoffer ergerde omdat hij niet bij zijn daar geplaatste rugtas kon. De vrouw loste het op door de man zijn rugtas aan te reiken maar zag gelijktijdig dat de man uithaalde met zijn arm en met een
injectiespuit in haar vinger stak. De verdachte koos hierna gelijk het hazenpad en rende weg in de richting van het Griftpark. De vrouw raakte gewond en heeft zich onder behandeling gesteld van een arts.

Signalement verdachte

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte van dit ernstige feit. De aangeefster heeft het navolgende signalement van de verdachte verstrekt:

* Blank, ongeveer 30 jaar oud, rossig/ rood lang krullend haar met opvallend veel sproeten in het gezicht. Verder had de man een opvallend litteken op de rechterzijde van zijn bovenlip en blauw/groene ogen. De verdachte had een tenger postuur en was tussen 1.65 en 1.70 meter lang en droeg
een donkerblauw gebreid petje op zijn hoofd. Hij was gekleed in een beige vest met een zogenaamde houtje-touwtje sluiting en droeg daaronder een mosgroen t-shirt. Hij liep op lichtblauwe gympen met een witte zool.

Wie herkent deze man?

De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Bijvoorbeeld met betrekking tot bovenstaand uitvoerig signalement van de verdachte. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon
0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.