Aankondiging Industry Day 27 september 2016 | Rijkswaterstaat

Aankondiging Industry Day 27 september 2016

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 13 september 2016- Laatste update: 13 september 2016 16:44 uur

De Afsluitdijk beschermt Nederland al meer dan 80 jaar tegen de zee. De dijk voldoet niet meer aan de huidige normen voor waterveiligheid.

De zeespiegel stijgt en Nederland zal steeds vaker te maken krijgen met extreem weer. Tegelijkertijd stroomt er vanuit de binnenwateren steeds meer overtollig water het IJsselmeer in. Daarom gaat Rijkswaterstaat de Afsluitdijk versterken.

We maken de dijk stabiel en overslagbestendig door onder meer de buitenbekleding te vernieuwen. Ook versterken we de schut- en spuisluizen en bouwen we krachtige pompen in het sluiscomplex bij Den Oever. We kunnen dan meer overtollig water uit het IJsselmeer afvoeren naar de Waddenzee. Zo krijgt de Afsluitdijk naar verwachting het grootste gemaal van Europa.

Maar de Afsluitdijk is meer dan een bescherming tegen het water. De dijk grenst aan de natuurgebieden IJsselmeer en Waddenzee, heeft een grote cultuurhistorische en toeristische waarde en is een icoon voor de Nederlandse waterbouw. In samenwerking met de provincies Fryslan en Noord-Holland en de gemeenten Sudwest Fryslan, Hollands Kroon en Harlingen worden ook ambities gerealiseerd op het gebied van duurzame energie, ecologie, recreatie, toerisme en ruimtelijke kwaliteit.

In november start de aanbesteding van het project. Tijdens een Industry Day op dinsdag 27 september in de Jaarbeurs in Utrecht worden geinteresseerde marktpartijen uit binnen- en buitenland nader geinformeerd over het project en de aanbestedingsprocedure. Tijdens een informatieve bijeenkomst die duurt van 10.00 tot 13.00 uur licht Rijkswaterstaat in enkele presentaties de projectinhoud en de marktbenadering toe. De werkzaamheden aan de Afsluitdijk worden in de markt gezet als een DBFM-contract: dit betekent dat het winnende consortium naast het ontwerp en de bouw ook de financiering en het onderhoud voor zijn rekening neemt. De aanwezige marktvertegenwoordigers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Geinteresseerde marktpartijen kunnen zich tot 20 september aanmelden via het aanmeldformulier Industry Day Afsluitdijk. Vanwege de verwachte belangstelling vragen we bedrijven om maximaal 3 vertegenwoordigers af te vaardigen naar de bijeenkomst.

Route en parkeren

De Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station Utrecht en is dus uitstekend te bereiken per trein. Volg vanaf het Centraal Station de borden `Jaarbeursplein'. U loopt in 5 minuten naar het Beatrixgebouw of het hallencomplex van de Jaarbeurs.

Komt u met de auto, volg dan vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB borden met de aanduiding `Jaarbeurs'. De Jaarbeurs beschikt over uitgebreide parkeermogelijkheden, in het centrum van Utrecht, op het eigen terrein.

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met de organisatie van Industry Day Afsluitdijk.