Investeer in Bewust Wonen


Deze week (week 39 2016) wordt huis aan huis de `Bewust Wonen' krant verspreid. De Bewust Wonen krant is een waardevolle krant vol met informatie en inspiratie over `bewust wonen'.

Bewust wonen gaat over duurzaamheid, levensloopbestendigheid en veiligheid. Kortom, over bewust omgaan met de woon- en leefomgeving.

De Bewust Wonen krant geeft inwoners praktische tips en adviezen om de eigen woning comfortabeler, veiliger en duurzamer te maken. Daarnaast zijn in de krant inspirerende verhalen opgenomen van inwoners die al bewust wonen.

Veranderende woningmarkt

Aandacht voor Bewust Wonen in de breedste zin van het woord is 1 van de maatregelen in de koers die de gemeente Renkum tot 2018 volgt op het gebied van wonen. 1 van de ambities binnen deze koers is om beter in te spelen op vraag en aanbod in de veranderende woningmarkt.

Wethouder Jasper Verstand: "Wie investeert in bewust wonen, is voorbereid op de toekomst. Nieuwbouwwoningen zijn in onze gemeente al duurzaam en toekomstbestendig. Maar ook voor bestaande woningen zijn voldoende mogelijkheden om de woning aan te passen zodat de bewoners hier zo lang en
comfortabel mogelijk blijven wonen. Laat u inspireren door de tips en de krant en de verhalen van uw buren!"

De Bewust Wonen krant is een eerste aanzet in een reeks van activiteiten de komende tijd rondom het thema Bewust Wonen. Binnen dit thema is er ook ruimte voor inwonersinitiatieven. De Bewust Wonen krant wordt verspreid tegelijk met de huis-aan-huiskranten De Arnhemse Koerier en De Stad
Wageningen.