Petra Stienen houdt eerste Dr. Lou Spronck-lezing

Persbericht

26 september 2016

Petra Stienen houdt eerste Dr. Lou Spronck-lezing

“Geer zeet neet van hiej…”; De grenzen van het Limburgs” is de titel van de eerste Dr. Lou Spronck-lezing. Deze lezing wordt op 28 september 2016 gehouden door Petra Stienen. In de lezing vertelt zij over haar verblijf en ervaringen als diplomate in het Midden-Oosten en Syrië. De Dr. Lou Spronck- lezing wordt een keer per twee jaar gehouden en is ingesteld door de leerstoel Taalcultuur in Limburg.

In haar lezing vertelt Petra Stienen hoe ze haar Limburgse roots terug vond door haar verblijf en ervaringen als diplomate in het Midden-Oosten en Syrië, met name door het leren van het Arabisch en het Syrisch. Ze reist in haar lezing van Limburg naar Syrië en weer terug naar Limburg en geeft op inspirerende wijze inzicht in de vraag welke grenzen er zijn aan de liefde voor de Limburgse taal.

De tweejaarlijkse Dr. Lou Spronck-lezing, ingesteld door de leerstoel Taalcultuur in Limburg, vindt dit jaar voor de eerste keer plaats. Met de instelling van deze lezing wil de leerstoel Taalcultuur in Limburg het belang van excellent onderzoek naar taal en cultuur in Limburg zichtbaar maken voor de academische wereld en het grote publiek.

De lezing vindt plaats op woensdag 28 september 2016 van 19.00 – 20.30 uur in de Turnzaal van FASoS, Grote Gracht 90-92, Maastricht. Aanmelden via (secr.hislk@maastrichtuniversity.nl).