MSD Animal Health toont toewijding tot het uitroeien van hondsdolheid wereldwijd met het schenken van meer dan twee miljoen doses vaccin tot nu toe

MADISON, New Jersey-(BUSINESS WIRE)- Het vervult MSD Animal Health (bekend onder de naam Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada) met trots te kunnen bekendmaken dat het bedrijf een mijlpaal heeft bereikt in de strijd tegen hondsdolheid met de schenking van meer dan twee miljoen doses van het hondsdolheidsvaccin NOBIVAC ^(R) aan organisaties die zich ervoor inzetten deze volledig te voorkomen ziekte uit te roeien. De schenking van vaccins en andere middelen dit jaar aan het Afya Serengeti Project en Mission Rabies in regio's met het hoogste risico ter wereld zijn tekenend voor de krachtige en duurzame toewijding van het Bedrijf tot de strijd tegen hondsdolheid.

Elk jaar sterven naar schatting 59.000 mensen aan hondsdolheid. In 40 procent van deze gevallen gaat het om kinderen van onder de leeftijd van 15 jaar. ^1 Hondsdolheid (rabies), een verwaarloosde ziekte in kwetsbare populaties, komt voornamelijk voor in afgelegen landelijke gemeenschappen, waar kinderen van 5 tot 14 jaar vaak het slachtoffer zijn. In Afrika en India ligt het aantal sterfgevallen als gevolg van hondsdolheid per jaar het hoogst. ^2 Aangezien honden de primaire dragers zijn en in veruit de meeste gevallen ook de bron zijn van menselijke besmetting, is de vaccinatie van honden op grote schaal een effectieve methode om de ziekte uit te roeien. ^2

"Vandaag, op Wereld Rabies Dag, en op alle andere dagen, werkt MSD Animal Health met trots samen met het Afya Serengeti Project, waarvoor we ons al meer dan 15 jaar inzetten, en met Mission Rabies, in onze strijd tegen hondsdolheid," aldus Ingrid Deuzeman, Global Marketing Director van MSD Animal Health. "We maken ons sterk voor deze samenwerkingsverbanden en inspanningen voor het wereldwijd uitroeien van hondsdolheid, een te voorkomen ziekte met een vernietigende impact op kwetsbare populaties."

Doe mee aan de strijd tegen hondsdolheid

In meer dan 20 deelnemende landen heeft MSD Animal Health zich verplicht telkens wanneer een huisdiereigenaar of dierenarts een NOBIVAC ^(R) vaccines, MSD Animal Health has committed to match it with a donation of NOBIVAC ^(R)-vaccin gebruikt, een NOBIVAC(R)-hondsdolheidsvaccin te schenken aan het Afya Serengeti Project en Mission Rabies.

"Elk jaar ontvangen meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd een vaccinatie na te zijn gebeten. Hierdoor worden jaarlijks honderdduizenden sterfgevallen als gevolg van hondsdolheid voorkomen. In gebieden waar behandelingen en ziekenhuizen onvoldoende toegankelijk zijn, zijn de gevolgen van hondsdolheid echter rampzalig. Elke dag worden mensen blootgesteld aan hondsdolheid, waarna een race tegen de klok begint, die soms een tragische en dodelijke afloop kan hebben," aldus Professor Sarah Cleaveland, oprichter van het Afya Serengeti Project. "Wij, en de gemeenschappen die worden ondersteund door dit project, zijn zeer dankbaar voor de voortdurende steun van MSD Animal Health die ons in staat stelt greep te krijgen op hondsdolheid en levens te redden in kwetsbare gebieden."

"Het op grote schaal vaccineren van honden voorkomt de nodeloze verwoesting die hondsdolheid teweeg kan brengen bij mens en dier," aldus Luke Gamble, oprichter van Mission Rabies. "Onze samenwerking met MSD Animal Health is van onschatbare waarde bij onze missie om hondsdolheid uiterlijk in 2030 wereldwijd uit te roeien."

Meer informatie: www.afya.org, www.missionrabies.com en rabiesalliance.org/world-rabies-day. Meer informatie over NOBIVAC ^(R)-vaccins is te vinden op www.nobivac.com.

Levens redden in de Serengeti

Het Afya Serengeti Project heeft honderden tragische sterfgevallen in de Serengeti voorkomen door het op grote schaal vaccineren van honden die als huisdier worden gehouden. Elk jaar worden meer dan 600 gevallen van hondsdolheid voorkomen en 23 mensenlevens gered. ^3 De uitvoering van massale vaccinatie van honden leidde aanvankelijk tot een laagterecord in het aantal gevallen van hondsdolheid, ^4 maar de inspanningen moesten de laatste jaren worden geintensiveerd om de stijging van het aantal gevallen te lijf te gaan dat werd veroorzaakt door besmetting vanuit gebieden buiten de vaccinatiezone, waar hondsdolheid nog altijd veel voorkomt. Dankzij deze verhoogde inspanningen is het aantal gevallen de afgelopen drie jaar gelukkig weer aanzienlijk gedaald en blijft uitroeiing tot de mogelijkheid behoren. De effectieve beheersing van hondsdolheid door vaccinatie van honden heeft ook voordelen voor wilde dieren, waaronder de bedreigde Afrikaanse wilde hond, die sinds kort voor het eerst weer in het Serengeti National Park voorkomt nadat de populatie was uitgeroeid door uitbraken van hondsdolheid aan het begin van de jaren 1990.

In verband met het belang van het uitvoeren van vaccinaties in andere risicogebieden, concentreert het Afya Project zich nu op het uitbreiden van het vaccinatiegebied. Recentelijk is het programma uitgebreid naar Kenia, Bangalore en de Indiase regio Poona.

Hondsdolheid uitroeien in India en Afrika

Sinds 2013 heeft Mission Rabies zich tot doel gesteld om honden te vaccineren op plaatsen waar hondsdolheid veel voorkomt in India, en waar meer dan een derde van alle menselijke sterfgevallen als gevolg van hondsdolheid zich voordoet. ^5 Met het oog op het succes van het programma in India, heeft Mission Rabies haar steun uitgebreid naar Afrika.

Mission Rabies doet meer dan alleen jaarlijks honderdduizenden honden vaccineren tegen hondsdolheid. De organisatie bezoekt scholen en wijst kinderen in deze gemeenschappen op de ernst van de ziekte. Kinderen zijn het vaakst slachtoffer van hondsdolheid, omdat ze spelen met honden en geen idee hebben hoe dodelijk hondsdolheid kan zijn.

Met een snel handelend team van dierenartsen en vrijwilligers heeft Mission Rabies tot dusver meer dan 449.000 honden gevaccineerd, 80 dierenartsen opgeleid en meer dan 622.000 kinderen gewezen op de risico's van hondsdolheid. Alleen al dit jaar heeft het team van Mission Rabies een bezoek gebracht aan Goa in India, Blantyre in Malawi, Ranchi City in India, Nwoya in Oeganda, Meru in Tanzania en Negombo in Sri Lanka.

"Dit jaar 2016 vind de 10 ^e Wereld Rabies Dag plaats, een mijlpaal op het gebied van levensreddende hondsdolheidpreventie. MSD Animal Health beschouwt het als een eer het Afya Serengeti Project en Mission Rabies te blijven ondersteunen met onze eigen mijlpaal van meer dan twee miljoen geschonken doses van het hondsdolheidvaccin NOBIVAC ^(R)," aldus Dr. David Sutton, Technical Director van MSD Animal Health.

Over MSD Animal Health

Het MSD van vandaag is een bedrijf dat wereldwijd de toon zet op het gebied van de gezondheidszorg en dat zich inspant om de wereld beter te laten worden. MSD Animal Health, bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada, is de mondiale bedrijfsunit voor diergeneeskunde van MSD. Dankzij haar inzet voor de Science of Healthier Animals(TM), biedt MSD Animal Health dierenartsen, veehouders, eigenaars van huisdieren en overheden een vrijwel ongeevenaard assortiment van diergeneeskundige farmaceutische producten, vaccins en oplossingen en diensten voor gezondheidsbeheer. MSD Animal Health zet zich in voor de bescherming en verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren. Het bedrijf investeert veel in dynamische en uitgebreide R&D-voorzieningen en een moderne, wereldomvattende leveringsketen. MSD Animal Health is aanwezig in meer dan 50 landen en de producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in circa 150 markten. Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.com of maak contact met ons via LinkedIn.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst van MSD & Co., Inc., Kenilworth, N.J., VS

Dit persbericht van Merck & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS (het "bedrijf") bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst ("forward-looking statements") in de zin van de safe harbor-bepalingen van de U.S. Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het management van het Bedrijf en er zijn aanzienlijke risico's en onzekerheden aan verbonden. Als de onderliggende aannamen onjuist blijken te zijn, of risico's of onzekerheden werkelijkheid worden, kunnen de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst.

Tot de risico's en onzekerheden behoren, onder andere, de algemene omstandigheden binnen de bedrijfstak en de concurrentie; algemene economische factoren, met inbegrip van schommelingen in rentetarieven en wisselkoersen; de gevolgen van regulering van de farmaceutische industrie en de wetgeving op het gebied van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten en daarbuiten; mondiale trends op het gebied van beheersing van de kosten van de gezondheidszorg; technologische vooruitgang, nieuwe producten en nieuwe octrooien van concurrenten; uitdagingen die van nature zijn verbonden aan de ontwikkeling van nieuwe producten, inclusief het verkrijgen van goedkeuring van regulerende instanties; het vermogen van het bedrijf tot het nauwkeurig voorspellen van toekomstige marktomstandigheden; problemen en vertragingen bij de productie; financiele instabiliteit van internationale economieen en politieke instabiliteit; afhankelijkheid van de effectiviteit van de octrooien en andere voorzieningen van het bedrijf ter bescherming van innovatieve producten; en de blootstelling aan gerechtelijke processen, waaronder processen op het gebied van octrooirecht, en/of maatregelen van regulatieve instanties.

Het bedrijf verplicht zich niet om publiekelijk een uitspraak met betrekking tot de toekomst te actualiseren, ongeacht of sprake is van nieuwe informatie, toekomstige voorvallen of andere factoren. Andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn te vinden in het jaarrapport van het bedrijf voor 2015 op Formulier 10-K en de andere stukken die door het bedrijf zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), verkrijgbaar op de website van de SEC ( www.sec.gov).

^1 Hampson K, Coudeville L, Lembo T, Sambo M, Kieffer A, Attlan M, Barrat J, Blanton JD, Briggs DJ, Cleaveland S, e.a. (2015) Estimating the Global Burden of Endemic Canine Rabies. PLoS Negl Trop Dis 9(4): e0003709. doi:10.1371/journal.pntd.0003709

^2 Wereldgezondheidsorganisatie. Rabies Fact Sheet: Epidemiology. Geraadpleegd op 31 augustus 2016 via www.who.int/rabies/epidemiology/en/.

^3 Hampson, K. Gegevens uit contacttraceringsonderzoek [niet gepubliceerd]. Juni 2013.

^4 Kaare M, Lembo T, Hampson K, e.a. Rabies control in rural Africa: evaluating strategies for effective domestic dog vaccination. Vaccine. 2009;27(1):152-160.

^5 Wereldgezondheidsorganisatie. Bulletin van de Wereldgezondheidsorganisatie. "India's ongoing war against rabies." Bulletin van de Wereldgezondheidsorganisatie. Jaargang 87, nummer 12, december 2009, 885-964. Geraadpleegd op 17 juni 2015 via www.who.int/bulletin/volumes/87/12/09-021209/en/.

NOBIVAC ^(R) is een gedeponeerd handelsmerk van Intervet International B.V., een dochteronderneming van Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160928005595/nl/

Contacts

MSD Animal Health

Amy Firsching, +1-973-937-5453

(amy.firsching@merck.com)