`Bekenden' politie aangehouden met inbrekerspullen en sieraden


`Bekenden' politie aangehouden met inbrekerspullen en sieraden

Laatste update:
29-09-2016 | 16:37

Nunspeet, Putten - Tijdens een politiecontrole langs de A28 kwam er woensdagnacht rond 02.45 uur een `hit' op een kenteken van een auto die mogelijk gebruikt werd door inbrekers. De auto werd ter hoogte van Nunspeet ter controle staande gehouden. In de auto bleken twee mannen uit Gouda te
zitten, 19 en 20 jaar oud, die horen bij de zogenaamde `Goudse Top60'. Het gaat hierbij om veelplegers op het gebied van onder andere woninginbraken.

De auto werd door de politie grondig doorzocht. In de auto lagen, goed verstopt, diverse inbrekersspullen, en ook een tasje met sieraden. De mannen, die niet bepaald meewerkend waren, zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Alle spullen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Het is nog niet duidelijk waar de sieraden vandaan komen die in de auto lagen. De politie doet hier nog volop onderzoek naar. Herkent u deze sieraden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

sieraden

Aanpak Top60

De Goudse Top60 aanpak richt zich op vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor vele inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt een doorbraak in het gedrag van de daders te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van `lik-op-stuk` beleid,
toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top60 aanpak werken diverse partners samen.

Eerder op avond ook een `hit'

Woensdagavond rond 22:00 uur heeft de politie bij nog twee verdachten inbrekersspullen aangetroffen. Dit keer bleek het te gaan om twee mannen van 27 en 29 uit Amsterdam. Ook deze auto werd aan de kant gezet en grondig gecontroleerd (in Putten) naar aanleiding van een ANPR-hit op de snelweg
A28, waaruit bleek dat het om een auto ging die in verband werd gebracht met inbraken. En ook in deze auto werden inderdaad meerdere zeer goed verstopte inbrekersgereedschappen aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen en deze verdachten zijn met een proces-verbaal heengezonden.

De politie zet allerlei middelen in om woninginbraken tegen te gaan. Het scannen van kentekens op snelwegen is een van deze middelen, waarmee inbrekers regelmatig al worden opgespoord voor ze kunnen toeslaan.

2016481184 / 2016481040