Metaalunie looft Smart Manufacturing Award uit

PERSBERICHT

Nieuwegein, 29 september 2016

Metaalunie looft Smart Manufacturing Award uit

Koninklijke Metaalunie heeft de inschrijving geopend voor de Metaalunie Smart Manufacturing Award. Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat de afgelopen jaren door 'Slim produceren' nieuwe kansen heeft verzilverd. De Award-winnaar is daarmee ook een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven uit de branche en ontvangt naast de Award een bedrag van € 5000,-.

Innovatie krijgt steeds meer aandacht. Bedrijven moeten doorlopend vernieuwen en innoveren om concurrerend te blijven op het wereldtoneel. Gelukkig gebeurt dat al jaren, maar het verdient absoluut blijvend aandacht. Echter, met alleen dingen bedenken redden we het niet. Innoveren en produceren moeten hand in hand gaan. Het vergroten van de slagvaardigheid door middel van snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, marge, flexibiliteit, kostprijs etc. zijn cruciaal.

De kracht van onze maakindustrie zit hem in ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’.

De keten van flexibele en gespecialiseerde toeleverende bedrijven, veelal MKB-metaal, maakt de positie van de fabrikant met een eigen product (OEM) sterk, Zonder sterk MKB-metaal verdwijnt de innovatiekracht uit de Nederlandse economie.

Om te verkennen en te ontdekken hoe en in welke mate het MKB-metaal al stappen neemt om doorlopend te vernieuwen en innoveren, organiseert Koninklijke Metaalunie de ‘Smart Manufacturing Award’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

Tien bedrijven

Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens een feestelijk Event te presenteren. Tijdens dit Event worden drie bedrijven genomineerd, waaruit een deskundige jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest.

De inschrijving is voor leden van Metaalunie en is geopend tot 14 november 2016.

Ga voor criteria en andere informatie naar www.metaalunieaward.nl. Aanmelden kan ook direct via (award@metaalunie.nl).

Koninklijke Metaalunie is met ruim 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 22 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.