Marktconsultatie voor de renovatie van de Wantijbrug en de ontwikkeling van een besturingssysteem voor alle beweegbare bruggen

Marktconsultatie voor de renovatie van de Wantijbrug en de ontwikkeling van een besturingssysteem voor alle beweegbare bruggen

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 29 september 2016- Laatste update: 29 september 2016 10:23 uur

Rijkswaterstaat organiseert een marktconsultatie voor de renovatie van de Wantijbrug en de ontwikkeling van een systeem voor de besturing, bediening en bewaking voor alle beweegbare bruggen van Rijkswaterstaat.

Met deze marktconsultatie wil Rijkswaterstaat kennis en advies inwinnen bij marktpartijen. U kunt deelnemen door aanmelding via TenderNed.

Doel

Rijkswaterstaat wil marktpartijen informeren over het voorgenomen project. Het doel van deze marktconsultatie is om inzicht te krijgen in de navolgende zaken:

* inzicht te verkrijgen in de haalbaarheid van het project, waaronder de planning;

* inzicht te geven in de overwegingen en suggesties te krijgen voor het ontwikkelen van een systeem voor bediening, besturing en bewaking;

* inzicht te krijgen in aspecten die momenteel mogelijk onderbelicht zijn voor het ontwikkelen van een systeem voor bediening, besturing en bewaking.

Het project

Rijkswaterstaat wil een 3B-bouwsteen laten ontwikkelen, een herbruikbaar systeem voor de besturing, bediening en bewaking van alle beweegbare bruggen van Rijkswaterstaat. Deze wens valt samen met de voorgenomen renovatie van de Wantijbrug en de Van Brienenoordbrug. De renovatie van de Wantijbrug wil Rijkswaterstaat als pilot gebruiken om de 3B-bouwsteen voor het eerst toe te passen.

Het project bestaat uit twee pijlers die elk los aanbesteed zullen worden:

* Pijler 1 omvat het civiele deel van de renovatie van de Wantijbrug;

* Pijler 2 omvat de ontwikkeling van de 3B-bouwsteen die ook bij andere bruggen kan worden gebruikt.

Deelname marktconsultatie

Wilt u deelnemen aan de marktconsultatie, meldt u zich dan aan via TenderNed. Hier vindt u het marktconsultatiedocument. Dat bevat de planning, achtergrondinformatie en een aantal vragen voor u om op te reageren. Wij behandelen uw gegevens strikt vertrouwelijk. Deelname aan de marktconsultatie is vrijblijvend.

Meer weten?

Op TenderNed - zoek op kenmerk 115948 - leest u meer over deze marktconsultatie. Meer informatie over marktconsultaties door Rijkswaterstaat leest u op de pagina Marktconsultaties.