Shortlist Nationale Mediatheek Trofee 2016 bekendgemaakt

PERSBERICHT - 29 september 2016

Shortlist Nationale Mediatheek Trofee 2016 bekendgemaakt

De drie finalisten voor de Nationale Mediatheek Trofee 2016 zijn bekend. De jury koos de mogelijke winnaars uit een recordaantal van 23 voorgedragen mediatheken.

De Nationale Mediatheek Trofee

Om meer jongeren aan het lezen te krijgen, zijn niet alleen boeken nodig, maar is een aantrekkelijke leesomgeving ook noodzakelijk. De Nationale Mediatheek Trofee (voorheen: Prijs voor de Beste Leesomgeving) beloont de beste Mediatheek van Nederland met een geweldig boekenpakket.

Stichting Lezen en Passionate Bulkboek organiseren deze wedstrijd om scholen aan te moedigen een aantrekkelijke leesomgeving te creëren voor hun leerlingen en om de mediathecaris, de spil van de mediatheek, in het zonnetje te zetten. De prijs moedigt leerlingen, docenten en mediathecarissen aan om stil te staan bij hun eigen mediatheek of schoolbibliotheek.

De jury

De jury heeft uit een recordaantal van 23 mediatheken een keuze gemaakt. De shortlist van drie mediatheken werd samengesteld door Rob Bonneur (architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, winnaar van de Prijs voor de Beste Leesomgeving 2014, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Monique van Oosterhout (eigenaar van Boekhandel v/h Van Gennep te Rotterdam).

Genomineerde mediatheken

De drie mediatheken die dit jaar kans maken op de Nationale Mediatheek Trofee zijn (in alfabetische volgorde) De Bodde in Tilburg, het Farel College in Amersfoort en het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs op 22 november in De Doelen te Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.jongejury.nl/Lezen/NationaleMediatheekTrofee/Algemeneinformatie