Gelderse uitjes het duurst in 2016


Dagje uit met het gezin kost gemiddeld €50,-

ROOSENDAAL, 20160929 -- Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark. Dit berekende uitjeswebsite Dagtripper.nl. Een uitje voor een gezin, inclusief het parkeren van een auto, kostte gemiddeld €59,20. In Noord Holland betaalt hetzelfde gezin gemiddeld 43 euro. Groningse gezinnen zijn zelfs nóg minder kwijt, al is de keuze in de noordelijke provincie beperkt.

Duurste uitjes
Een gezin met twee kinderen en een auto  is bij vier pretparken en één dierentuin meer dan 100 euro kwijt. Een bezoek aan de Efteling is Nederland’s duurste dagje uit, met een totale gezinsprijs van €148,-. Als de toegangsprijs wordt omgerekend naar de prijs per uur, op basis van de reguliere openingstijden in het hoogseizoen, is Wildlands Zoo Emmen echter nog iets duurder. Een gezin betaalt €15,13 per uur voor een bezoek aan de zogenaamde ‘Adventure Zoo’.

Parkeren steeds duurder

Wie met de auto naar een pretpark of dierentuin gaat, moet steeds dieper in de buidel tasten. Pretparken spannen de kroon, met een gemiddeld parkeertarief van €7,70 per auto. Bij een dierentuin ben je gemiddeld 3 euro kwijt voor een parkeerkaartje. De Efteling en Wildlands Zoo Emmen rekenen het meeste voor het parkeren, met een tarief van €10 per auto.

Opvallend genoeg ben je in de provincies Gelderland en Zuid Holland gemiddeld zo’n vier euro kwijt voor het parkeren van een auto, terwijl dit bij alle Friese en Groningse dierentuinen en familieparken geheel gratis is.


Meer informatie is te vinden op https://www.dagtripper.nl/blog/gelderse-uitjes-het-duurst-in-2016/