Acht aanhoudingen bij wedstrijd Ajax-Standard Luik


Acht aanhoudingen bij wedstrijd Ajax-Standard Luik

Laatste update:
30-09-2016 | 10:30

Amsterdam - Rondom de wedstrijd Ajax-Standard Luik is het gisteren onrustig geweest. De politie moest meermalen in actie komen om te voorkomen dat supportersgroepen elkaar zouden aanvallen. Acht mensen zijn aangehouden, enkele raakten lichtgewond.

Rondom de wedstrijd Ajax-Standard Luik is het gisteren onrustig geweest. De politie moest meermalen in actie komen om te voorkomen dat supportersgroepen elkaar zouden aanvallen. Acht mensen zijn aangehouden, enkele raakten lichtgewond.Na aankomst van de bussen met Standard-Luikfans is er een confrontatie geweest met de Luikfans en de politie. De supporters wilden naar Ajacieden gaan en gooiden flessen, stenen en vuurwerk richting politie. Door optreden van de mobiele eenheid werden de Luikenaren weer op het goede pad gezet.
Hierbij is door de politie geweld gebruikt, enkele `fans' raakten lichtgewond.Na de wedstrijd bleef het onrustig. Er ontstond vlak na de wedstrijd brand in een toiletgroep en er werden vuurwerkbommen gegooid die (ook) tussen politiemensen in kwamen. Zeven agenten hebben daardoor last van hun gehoor en zullen een gehoortest ondergaan.Er wordt een onderzoek ingesteld naar degenen die fakkels gooiden in het stadion. Het vak eronder moest worden ontruimd omdat het voor die supporters niet veilig was daar te blijven. In totaal zijn acht mensen aangehouden, onder andere voor openlijke geweldpleging en het hinderen van politie
tijdens haar werk.