Weekendafsluiting N14 Sijtwendetunnel | Rijkswaterstaat

Weekendafsluiting N14 Sijtwendetunnel

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 28 september 2016- Laatste update: 28 september 2016 17:30 uur

Komend weekend is de N14 Sijtwendetunnel van vrijdag 30 september 22.00 uur tot maandag 3 oktober 05.00 uur in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen de Bezuidenhoutseweg en de A4 in verband met werkzaamheden.

Het verkeer wordt omgeleid. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. De weggebruiker moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Werkzaamheden

Om de doorstroming op de N14 te verbeteren wordt de ruimte voor voertuigen om voor het verkeerslicht te wachten vergroot en wordt de afstand van de wachtende voertuigen tot het verkeerslicht verkleind. Hierdoor kunnen er meer voertuigen doorrijden zodra het verkeerslicht op groen springt. Het gaat hierbij om de kruispunten N14 - Mrg van Steelaan en N14 - Prins Bernhardlaan. De extra capaciteit wordt gevonden door de inrichting van de kruispunten aan te passen (verleggen van verkeerslussen, aanpassen van de belijning, asfalteren, verplaatsen en vervangen van de verkeerslichten).

Deze maatregelen vloeien voort uit het maatregelenpakket Beter Benutten Haaglanden. Insteek is om met kleine, deels innovatieve maatregelen de doorstroming te verbeteren.

Tegelijkertijd met deze werkzaamheden worden op 4 kruispunten de lampen van de verkeerslichten vervangen door led-verlichting. Dit gebeurt op de bovengenoemde 2 kruispunten en de kruispunten N14/ Bezuidenhoutseweg - Zijdeweg en N14/oprit en afrit A4 Westzijde - Noordelijke Verbindingsweg. Door het combineren van deze werkzaamheden beperkt Rijkswaterstaat de hinder voor de weggebruiker.